Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CTH met centraal internetadres voor alles op gebied van boten

Als waterland ontwikkelt Nederland veel activiteit op het gebied van boten, watersport en alles wat daar raakvlakken mee heeft. CTH Beheer uit Aalsmeer ontwikkelde een centraal internetadres waar al deze informatie gebundeld wordt. Wie voortaan kiest voor www.botengidsbenelux.nl komt in één keer op de juiste site terecht.

"Het betreft hier een site, die eenvoudig van opzet is. Probleem van vele bestaande sites is nog steeds, dat je door de boten de haven niet meer ziet. Dat is iets waar wij veel aandacht aan besteed hebben tijdens de ontwikkeling van deze site. Verder is er gedacht aan de vele vragen en wensen, die een watersportliefhebber heeft. Je kunt op de site zoeken naar een geschikte boot, of je oude boot te koop aanbieden. Tevens bieden we een mogelijkheid om ontvreemde boten te vermelden, eventueel met foto en vindersloon. Een ontwikkeling die we eerder voor gestolen auto's hebben doorgevoerd en in een toenemende behoefte blijkt te voorzien", verklaart initiatiefnemer Van Gerve van het Aalsmeerse CTH Beheer.

Zoals de naam van de site al aangeeft is er een scala aan informatie op terug te vinden. Overzichtelijk gerangschikt per provincie en/of vestigingsplaats kan er gezocht worden naar: een jachtmakelaar, jachthaven, financier, hersteller van zeilen, interieurbouwer, verzekeraar en andere aanbieders van diensten binnen de botenbranche. Inmiddels telt het digitale bestand ruim 9.000 adressen binnen de Benelux en breidt zich nog dagelijks uit. De vermelde bedrijven en adviseurs kunnen er namelijk voor kiezen om nadere -bedrijfsgebonden- informatie aan deze site te koppelen. Zo kan bijvoorbeeld tegen een kleine vergoeding een telefoonnummer, internetsite of banner vermeld worden. Naast die links zijn er ook koppelingen gemaakt naar de sites van belangrijke watersportevenementen.

Tevens is er een mogelijkheid zelf een boot aan te bieden. Op de site zijn eenvoudige standaardformulieren te vinden om een boot ter verkoop aan te bieden. Voor de plaatsing van een boot voor de periode van 9 maanden wordt aan bedrijven een vergoeding gevraagd van f. 75,-- of 34 Euro. Indien beschikbaar kan bij de advertentie direct een digitale foto geplaatst worden. In de praktijk blijkt dat zeker meer potentiële kopers te trekken. Voor particulieren is deze verkoopservice overigens kostenloos. Verder is er ook een zoekfunctie aanwezig om een te koop aangeboden boot sneller te vinden. Aan de hand van verschillende invulcriteria kan een eerste keus gemaakt worden, waarna de computer op zoek gaat naar de boot van uw keuze. Wanneer de verkoper daar voor gekozen heeft, staat er zelfs gelijk een foto van de betreffende boot bij. Naast motorboten zijn er op de site ook zeiljachten, roei- en rubberboten te vinden. Eigenlijk is alles dat vaart, met uitzondering van een surfplank en echte vrachtschepen, te vinden op de Botengids Benelux internetsite.

Aalsmeer, 26 juli 2001
Foto: Vrij van copyright

Deel: ' CTH met centraal internetadres voor alles op botengebied '
Lees ook