Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

10 mei 2002

CTO DIGIFLYER ZET SOFTWARE BEDRIJF OP IN FILIPIJNEN

Menno Zweistra, ex CTO Digiflyer heeft een offshore software center in de Filipijnen opgezet. Het nieuwe bedrijf richt zich op kleine Nederlandse software bedrijven die, net als de grote jongens, een eigen offshore team willen opzetten tegen lage kosten.

Na het Digiflyer avontuur heeft Zweistra o.a. offshore teams gemanaged in Bangladesh en onderzoek verricht in landen als India, Indonesië en de Filipijnen. Volgens Zweistra is de arbeidsmarkt in de Filipijnen uitstekend opgeleid en sluit deze beter aan bij de westerse cultuur, in vergelijking met andere offshore landen zoals India. Zweistra heeft zijn boedel in Nederland verkocht en zich permanent gevestigd in Baguio, een middelgrote universiteitsstad 200 kilometer ten noorden van de hoofdstad Manilla. Vanwaar hij zich richt op management en communicatie, één van de belangrijkste succesfactoren voor offshore software ontwikkeling.

Het Offshore Software Center specialiseert zich uitsluitend in Java, C++ en Oracle. Op deze wijze wil het zich onderscheiden van de software sweat shops en massa ontwikkeling. In Nederland wordt Zweistra ondersteund door Ed Kost en Tijn Hoekstra, beide waren vroeger tevens werkzaam bij Digiflyer.

Deel: ' Cto digiflyer zet software bedrijf op in Filipijnen '
Lees ook