P E R S B E R I C H T

Chefpatron Jantjong Tiën demonstreert "Werelds wokken met aardappels"

14/01/2000 - Start Aardappel Achtdaagse 2000

Chef Jantjong Tiën, patron van Tiën's Gastronomie Mediterranée in Zwolle, demonstreert "Werelds wokken met vastkokende aardappels". Hij laat hiermee zien dat de Chinese woktraditie zich uitstekend laat combineren met Nederlandse aardappels. De culinaire presentatie vindt plaats op donderdag 27 januari 2000, twee dagen voorafgaand aan de Aardappel Achtdaagse 2000 in restaurant Bali te Den Haag. De Aardappel Achtdaagse is de jaarlijks terugkerende campagne voor aardappelen, die dit jaar plaatsvindt van 29 januari tot en met 5 februari 2000. De actie staat deze keer in het teken van roerbakken met vastkokende aardappelen.

Roerbakken

Roerbakken, ook wel "wokken" genoemd, is een trendy manier van maaltijdbereiden. Het is snel, gemakkelijk en gezond. Meestal eten consumenten roerbakgerechten in combinatie met rijst of pasta. De Aardappel Achtdaagse 2000 laat hen zien dat dit soort gerechten ook heel goed en smakelijk met aardappelen gemaakt kan worden. Tijdens de campagne zullen acht roerbakrecepten met aardappelen worden gepresenteerd, uiteenlopend van een Mexicaanse schotel tot en met Koe Low Yuk.

Vastkokende aardappelen

De consument wordt geadviseerd voor deze gerechten een vastkokende aardappel te gebruiken. Dit kooktype is namelijk bijzonder geschikt om te roerbakken en bovendien populair bij jonge consumenten. Het is volgens hen een smakelijke aardappel, die er visueel aantrekkelijk uitziet en gemakkelijk te bereiden is, omdat hij stevig blijft bij koken en bakken.

Campagne

Voor de campagne is point-of-sales-materiaal gemaakt, bestaande uit vlaggenlijnen, receptenfolders en bijsluiters met recepten voor in de aardappelverpakking. Voorts zullen een tv-commercial en advertenties in damesbladen de campagne in de media ondersteunen. Het NIVAA organiseert de campagne in nauwe samenwerking met de Nederlandse kleinverpakkers van aardappelen.

NOOT VOOR REDACTIE:

Uitnodiging

De culinaire demonstratie "Werelds wokken met vastkokende aardappels" vindt plaats op donderdag 27 januari 2000 om 16.00 uur in Restaurant Bali, Badhuisweg 1, 2587 CA Den Haag.

Graag nodigen wij u uit hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst wordt afgesloten met een diner met aardappelgerechten uit de wok en wadjang.

Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met het NIVAA, info@nivaa.nl

Deel: ' Culinaire demonstratie "Wokken met aardappels" '
Lees ook