Culinaire onderscheiding voor Meesterkok Erik van Loo


Zilveren Ui Trofee in Parkheuvel uitgereikt door Oos Kesbeke

ROTTERDAM, 20130320 -- In Rotterdam is de Zilveren Ui Trofee uitgereikt aan Erik van Loo, patron cuisinier van restaurant Parkheuvel**. Hij ontving deze culinaire onderscheiding uit handen van Oos Kesbeke, directeur van het bekende Amsterdamse tafelzuurmerk. SVH Meesterkok Erik van Loo is de vijfde chef die deze onderscheiding ontvangt. Illustere voorgangers zijn Meesterkoks Paul Fagel (2008), Margo Reuten (2009), Lucas Rive (2010) en Ron Blaauw (2011). De Zilveren Ui wordt ieder jaar uitgereikt aan een culinair specialist die het verwerken van fijn tafelzuur in dagelijkse en bijzondere gerechten stimuleert.

Staat van dienst 

Onder grote belangstelling van veel chef-koks en een aantal BN’ers werd Erik van Loo geprezen voor zijn staat van dienst. ,,In 1997 heb jij met de titel SVH Meesterkok de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. Je bent zowel in De Zwethheul (2005), als in jouw eigen restaurant Parkheuvel (2008) door Michelin onderscheiden met twee sterren. Je gaat geen culinaire uitdaging uit de weg, als het maar met kwaliteit te maken heeft. Ik vind het een voorrecht om jou als vijfde grootheid deze culinaire onderscheiding toe te kennen”, aldus Oos Kesbeke.
Erik van Loo groeide op als slagerszoon in het Zuid-Limburgse dorp Mechelen. Gevraagd wat hij wilde worden toen hij acht was, antwoordde hij: Kok. Van Loo: ,,In mijn keuken draait het om kwaliteit. Koken is smaak neerzetten. Daarmee geef je iets van jezelf weg." 

Receptenwedstrijd: win diner in Parkheuvel

Vanaf mei 2013 zal een selectie van de recepten van SVH Meesterkok Erik van Loo via de producten van Kesbeke in de supermarkten haar weg vinden naar de consument: Ter gelegenheid van de uitreiking van de Zilveren Ui, is er een twaalfpagina’s boekje gemaakt met zeven recepten van Erik van Loo.
Voor de consument is er een receptenwedstrijd gekoppeld aan deze promotie, waarvan de winnaar een compleet verzorgd diner voor twee personen krijgt aangeboden in het met twee Michelin-sterren bekroonde restaurant van Erik van Loo, Parkheuvel in Rotterdam. Deelnemen kan via de websites: www.kesbeke.nl en www.parkheuvel.nl

Kesbeke Fijne Tafelzuren

Kesbeke is nog de enige inleggerij van echte Amsterdamse Tafelzuren. Amsterdamse uien, fijne zilveruitjes, speciale sauzen, piccalilly’s, wortels, selderij, kappertjes, komkommers en augurken worden ingelegd volgens recept, overgeleverd van vader op zoon sinds 1948. Sinds 1999 wordt het bedrijf geleid door Oos, de derde generatie. Kesbeke werkt volgens het principe van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (mvo), gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet): de triple-P-benadering. De producten van Kesbeke onderscheiden zich door de constant hoge kwaliteit van ingrediënten, het unieke receptuur en innovatie in smaken en producten.

[Uitreiking Zilveren Ui aan Erik van Loo]

Fotobijschrift: Oos Kesbeke reikt oorkonde Zilveren Ui uit aan Erik van Loo (rechts), fotograaf Helene Wiesenhaan.


Deel: ' Culinaire onderscheiding voor Meesterkok Erik van Loo '
Lees ook