Cultureel Aerwinkel presenteert programma seizoen 2015-2016


Posterholt, 20150908 -- Posterholt – Stichting Cultureel Aerwinkel heeft onlangs het programma voor komend seizoen bekendgemaakt. Zoals elk jaar biedt de stichting, die met vrijwilligers concerten verzorgt op Kasteel Aerwinkel in Posterholt, een divers aanbod met aandacht voor uiteenlopende stijlen en stromingen.

Het spits wordt 4 oktober om 14.00 uur afgebeten met een uniek concert van Duo La Joie. Het duo, bestaand uit zangeres Gaudia Schillings en accordeoniste Trix Reintjes, brengt een breed muzikaal programma, van klassiek tot modern. Medewerking wordt verleend door harpiste Jopie Jonkers.

Cadencia

Op 1 november is Cadencia te gast met een verrassend programma boordevol liefdesliederen en ‘tangopoëzie’. Cadencia bestaat uit Annette Weterings (sopraan), Leon Venderbosch (gitaar), Gert van Ruiswijk (Bandoneon) en Michael Buerger (contrabas).

Gé Reinders

2016 begint met een mega klapper: Gé Reinders komt 3 januari om 16.00 uur langs voor de eerste try-out van het fonkelnieuwe programma waarmee hij in 2016 de grote theaters in duikt. Hij zingt voor u zijn mooiste liedjes in het Limburgs, Engels en Nederlands. En vertelt weer meeslepende verhalen over dagelijkse dingen dicht bij huis, zoals liefde, ouderschap en afscheid. Het Parool schreef eerder over hem: ‘Hij heeft lol voor tien en vertelt met het enthousiasme van een jonge hond.’

Hanna Devich

31 januari biedt de stichting met plezier een podium aan de Hongaarse concertpianiste Hanna Devich. Hanna Devich speelt muziek van de minimalistische meester Ludovico Einaudi. Ze neemt u mee naar dromerige sferen waarin het aangenaam vertoeven is.

Carolina Schreurs

Op 6 maart wordt de vleugel bespeeld door huispianiste Agnes van Dijk-Lengyel als zij de van André Rieu bekende sopraan Carolina Schreurs begeleidt in een unieke show rondom reclamemuziek. Vaak worden in reclamespotjes fragmenten van prachtige muziek gebruikt. Tijdens het concert 'Het blijft hangen' kunt u genieten van de complete versies. Van Casta Diva van Vincenzo Bellini en Love of my Life van Queen tot Lollipop van The Chordettes, en nog veel meer.

Stan Smeets

3 april komt Stan Smeets. Hij is bekend van zijn band Hard2Get, waarmee hij in 2012 in de Melkweg de landelijke finale won van de Kunstbende. Hard2Get stond al het voorprogramma van Miss Montreal en dat van de Handsome Poets. In 2014 deed hij mee aan het VARA tv-programma Beste Singer-Songwriter van Nederland. Toen vielen de dames en masse voor deze jonge Limburgse bard.

Gipsy Trio Istvan Lichter

De act voor 5 juni staat nog niet vast, maar als alles doorgaat, wordt het een heel bijzonder concert, laat het bestuur van de stichting weten. Gipsy Trio Istvan Lichter komt 3 juli op Kasteel Aerwinkel het culturele seizoen 2015-2016 afsluiten. Het trio is al jaren een veelgevraagd orkest bij evenementen, feesten en intieme optredens. Geroemd om hun pure, temperamentvolle spel, nemen zij u tijdens dit optreden mee op een muzikale tocht door landen als Hongarije, Roemenië en Rusland. Geniet van de met veel gevoel en passie gespeelde, warme, vurige en romantische klanken van de zigeunermuziek.

Vrijwilligers

Stichting Cultureel Aerwinkel biedt elk seizoen een gevarieerd muzikaal programma voor bezoekers uit Midden-Limburg. De stichting bestaat uit vrijwilligers die hun passie voor muziek graag met anderen delen. Alle concerten vinden plaats op Landgoed Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Meer informatie is te vinden op www.cultureelaerwinkel.nl.

Reserveren

Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Bezoekers van Landal Landgoed Aerwinkel krijgen 2,50 euro korting per persoon. Kaarten reserveren is mogelijk via 06-21362822 (bij voorkeur bellen op werkdagen tussen 18.00 en 21.00 uur). Of stuur een e-mail naar reserveren@cultureelaerwinkel.nl. Vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en/of jongeren.

Bekende namen

De afgelopen jaren waren bij de Stichting Cultureel Aerwinkel in Posterholt onder meer te gast: Rangel Silaev, Vladimir Kirasirov & Evgenia Markova, Mireille Heijltjes, Stevie Ann, Joep van Leeuwen International Trio, Ben Heijnen & Hilde Pisters-Ubben, Surajit Das & Friends, Meadow, Quantazz, Virtuosa, Yorick Stam & Band, Diana de Vries & Angeli Janssen, La Manouche en Resisbent.


Deel: ' Cultureel Aerwinkel presenteert programma seizoen 2015-2016 '


Lees ook