Ingezonden persbericht

Persbericht Cultuur op de Campus

3 juni 2002

Cultureel festival CultureAltDelete op de Bèta-Faculteit

Op donderdag 6 juni wordt het Toernooiveld van de Bèta-Faculteit omgetoverd tot hèt Cultuurpodium van de Campus. CultureAltDelete is het festival van Cultuur op de Campus dat in samenwerking met de studieverenigingen van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica tot stand kwam.

Programma

Dj Josito geeft met zijn lounge-muziek startsein voor het programma. Deze koning van de samples zorgt voor de benodigde zomerse sferen op het Toernooiveld en draait de weg vrij naar de optredens van Mimezine en Alkemade & Bloemen. Voor de muzikanten van Mimezine is jazz net zo hip als drum'n'bass en spreekt dub net zo tot de verbeelding als de muziek van Stravinsky. Bassist Marc Baronner en drummer Baz Mattie geven vanmiddag handen en voeten aan elektronische muziek, bijgestaan door miss Vera van der Poel als vocaliste. Mimezine brengt grenzeloze en ambachtelijke muziek met de computer als gereedschap. En voor hun is samplen het medium om hoofdzaken in muziek te vertalen. Afgelopen jaar speelde Mimezine enkele voorprogramma's van dance/rock-gifmengers Junkie XL. Vanmiddag staan ze op het programma van CultureAltDelete. Bij de heren Alkemade & Bloemen gaat het er duizelingwekkend, druk en dramatisch aan toe. De winnaars van de jury- en publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaretfestival 2000 zijn in 'Sudomotorisch' elkaars probleem. En er is niks leukers dan mannen met een probleem. Maar er is ook niets gevaarlijker dan mannen met een probleem. De raskomieken spelen hun voorstelling 6 juni op het Toernooiveld. Tot slot draait DJ Ilvester CultureAltDelete tot een swingend hoogtepunt.

Cultureel festival CultureAltDelete, donderdag 6 juni 2002, Toernooiveld, Bèta-faculteit, 11:30-18:00 uur. Dj Josito, 11:30-12:00 uur, Mimezine, 12:00-12:30 uur en 13:15-13:45 uur, Alkemade & Bloemen, 12:30-13:15 uur, Dj Illvester, 16:00-18:00 uur.

Informatie bij Cultuur op de Campus, T: 024-3615912/E: A.Attema@dsz.kun.nl, bij de SPC, T: 024-3612823/E: spc@student.kun.nl of op www.cultuuropdecampus.nl.

Deel: ' Cultureel festival CultureAltDelete op de Bèta-Faculteit '
Lees ook