Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 1 MEI 2014

Cultureel havenfestival Stand Out To Sea een intiem festival voor jong en oud

Twee historische havenlocaties vormen 17 en 18 mei het decor voor het cultureel havenfestival Stand Out To Sea. Tijdens dit weekend is er op de Scheepshelling Koningspoort en in en rondom Het Havenmuseum aan de Leuvehaven van alles te beleven. Kunst, muziek, theater, rondleidingen, workshops en de bijzondere locaties zorgen voor een optimale festivalbeleving voor jong en oud.

Kunstenaars, muzikanten, verhalenvertellers, dansers en theatermakers zullen op Scheepshelling Koningspoort het havenerfgoed opnieuw tot leven brengen. Een kleine greep uit het programma. De straatartiest Toon Polygoon draait 78-toerengrammofoonplaten en laat publiek boodschappen inspreken met zijn oude bakelieten telefoon.De Rotterdamse cult singer/songwriter Harry Merry zal gekleed in een matrozenpak experimentele rockmuziek op een orgel ten gehore brengen. De Rotterdamse Ska formatie Phoenix City Retaliators zal met hun aanstekelijke Jamaicaanse dansmuziek ervoor zorgen dat er ook gedanst gaat worden. De interactieve performance van Zoe Reddy is te zien in het ruim van het historische zeilschip Annigje. Kindermuziektheater De Rattenvanger, betovert het publiek met een muziekoptocht met liedjes en live soundscape. Naast kijken en beleven is er ook ruimte voor actief meedoen tijdens de diverse workshops. Een havendansworkshop, laat je eigen bootje te water, maak een kunstwerk over de drijvende berg plastic in de zee, maak een woest water college of wordt journalist van het festival.

De tweede locatie is de Leuvenhaven, het hoofdkwartier van Het Havenmuseum. In het Verolme Paviljoen is een bijzondere havenkunst expositie te zien. Diverse kunstenaars die het thema haven, zee of water gebruiken in hun werk zijn speciaal voor Stand Out To Sea uitgenodigd. Ook de Kunstuitleen Rotterdam participeert hierin met een bijzondere selectie havenwerken uit hun eigen collectie. Het resultaat is een bijzondere exposities waar in moderne en ambachtelijke uitvoering in foto's, schilderijen, grafiek en beelden een kunstzinnige kijk geven op de haven.

Praktische informatie
18 jaar 3,50⤨

* Toegangsprijzen rondleiding Het Havenmuseum: 2,00
* Vervoer per waterbus: 1,00 per persoon

Openingstijden:

* Scheepshelling Koningspoort:⤨za 17 mei van 15.00 tot 23.00, zo 18 mei van 11.00 tot 18.00.
* Het Havenmuseum:⤨za 17 mei van 11.00 tot 17.00, zo 18 mei van 11.00 tot 17.00. Za 17 mei rondleiding om 15.00 uur, op zondag 18 mei om 13.00 en 15.00.

Meer informatie over het programma: www.standouttosea.com.

Deel: ' Cultureel havenfestival Stand Out To Sea voor jong en oud '


Lees ook