Ingezonden persbericht

Persbericht

Horen, zien en proeven
Culturele-culinaire-muzikale arrangementen in Leiden

Leiden staat dit jaar weer bol van de muzikale evenementen. De VVV Holland Rijnland heeft een drietal speciale arrangementen samengesteld die zeer de moeite waard zijn.


- Openingsconcert in de Pieterskerk

- Rembrandt, het concert in de Hooglandse Kerk
- Zondagmiddagconcerten in de Pieterskerk

- Mariaverspers in de Pieterskerk

Openingsconcert in de Pieterskerk
Om 12.00 uur brengt u een bezoek aan de Hortus Botanicus. Deze eeuwenoude tuin herbergt een schat aan planten van over de hele wereld en is bovendien een aangename plek om tot rust te komen.
Om 13.00 uur krijgt u hier een uitgebreid lunchbuffet aangeboden. Tenslotte begint om 14.30 in de Pieterskerk het concert onder de titel "Muzikale rondreis door de staten van de euro". Sopraan Johanette Zomer en organiset Leo van Doeselaar nemen u mee door een reis door Europa waarbij zij werken ten gehore brengen van o.a. Purcell, Monteverdi, Couperin en Huygens. DATUM: ZONDAG 16 JUNI
Prijs: 29

Rembrandtconcert in de Hooglandse Kerk met o.a. Jan Vayne Bij de VVV winkel ontvangt een uitgebreid informatiepakket van Leiden. Een museumbon voor een bezoek aan een museum naar keuze en het wandelboekje In Het Voetspoor van de Jonge Rembrandt.
Zo kunt u zelf uw middagprogramma indelen.
18.00 uur wordt een heerlijk 3-gangendiner geserveerd bij het sfeervolle restaurant De Branderij op slechts een steenworp afstand van de Hooglandse Kerk.
20.00 uur begint het Rembrandtconcert, de visie van hedendaagse componisten op de werken van Rembrandt m.m.v. Jan Vayne, Sander van Marion, John May, Andr Pouwe & het Rembrandt Orchestra.Voor meer informatie over dit concert kunt u kijken op www.rembrandtvanleiden.com.
Datum: vrijdag 28 juni 2002
Prijs: 60

Zondagmiddagconcerten in de Pieterskerk
Op 5 opeenvolgende zondagen kunt u kennismaken met Leiden en haar roemrijke geschiedenis en met de fabuleuze omgeving en akoestiek van de Pieterskerk. U begint met een goedverzorgde lunch in het centrum, waarna een gids u ophaalt voor een wandeling door de prachtige oude binnenstad van Leiden. Om 16.00 uur begint het zondagmiddagconcert van 1 uur in de Pieterskerk. U heeft keus uit de volgende concerten:
7 juli geheel in de 17e eeuwse traditie zingt bariton Jasper Schweppe, begeleid door Vincent van Laar psalmen van o.m. Huygens vanaf het podium van het Hagerbeerorgel.
14 juli In navolging van de beroemde Emma Kirkby zingt de Engelse Sopraan Nicola Wemyss liederen van Dowland en Purcell, begeleid door Jan Hage 21 juli Er staat een 2e orgel in de Pieterskerk, het Thomas Hill orge;.Op deze zondag steken 2 organisten elkaar de loef af; Niek van der Meij en Wim Loef met werken van Britten, Reger en Litaize
28 juli De virtuoze organist van de Amsterdamse Oude Kerk, Matteo Imbruno speelt werken van Sweelinck, jan de Lublin en Gabrieli op het Hagerbeerorgel.
4 aug. Hekkesluiter in deze concertserie is Wim van Beek, leermeester van enkele generaties organisten. Met zijn keus van werken uit tal van europese landen toont hij aan dat muzikaal Europa nooit grenzen heeft gekend. Prijs 25 p.p.

Mariavespers in de Pieterskerk
Hoogtepunt in de uitgebreide concertserie van de Pieterskerk is de Mariavespers van Monteverdi, uitgevoerd door het wereldvermaarde Tragicomedia en het Concerto Palatino onder leiding van de niet minder beroemde Stephen Stubbs.
De Mariavespers mag gerekend worden tot n van de mooiste werken van de 17e eeuw, waarin innige devotie en felle dramatiek elkaar afwisselen en stem en instrument verwikkeld raken in een uniek samenspel. Voeg daarbij de monumentale en authentieke omgeving van de Pieterskerk en een bijzondere ervaring is gegarandeerd.
Het arrangement is als volgt:
13.00 uur in Restaurant Het Prentenkabinet begint u met een luxueuze 2-gangen lunch, inclusief wijn en koffie toe. Dit restaurant is op slechts 5 minuten loopafstand van de Pieterskerk
14.30 uur Daarna kunt u genieten van het concert op eersterangsplaatsen, terwijl u in de pauze koffie of thee geserveerd krijgt. Datum: Zondag 8 september
Prijs: 72,50 p.p

Kijk voor meer actuele informatie op onze internetsite www.leiden.nl.

Voor de pers: Voor sfeervol fotomateriaal en meer informatie kunt u ons bereiken op 071-5665607 of fvanleeuwen@hollandrijnland.nl

Deel: ' Culturele-culinaire-muzikale arrangementen in Leiden '
Lees ook