Ingezonden persbericht


Auto te water

Weet ú wat er precies gebeurt als u met een auto te water raakt?

Om hier een antwoord op te vinden, organiseert de Oosterhoutse Reddingsbrigade tijdens de open dag van 9 mei 2002 in recreatieoord "De Warande" de cursus auto te water.

Wat houdt deze cursus in?Als u bij ons aankomt op het buitenzwembad begint u met een theoretische training. Tijdens deze training laten wij u een instructievideo zien. Hierop ziet u wat er gaat gebeuren, hoe het is om in zo'n auto te zitten en de speciale techniek om de auto te verlaten. Tijdens deze training is er ook volop de gelegenheid om vragen te stellen. Hierna gaat u zich, indien nodig (u kunt de cursus in "normale" kleding afleggen), omkleden en volgt er een instructie over wat er gebeuren gaat, tevens ondergaat u een kleine praktische test. Dan gaat u de auto in! Een ieder die niet mee onder water durft kan tijdens de drijffase de auto al verlaten. Vervolgens zakt de auto en kunt u op de juiste manier uzelf en de overige inzittende bevrijden. Gedurende de gehele cursus zal er professionele begeleiding zijn van een duikteam. Natuurlijk houdt het na de auto te water niet op. Het kan op de kant voorkomen dat een van de inzittende beademd of gereanimeerd moet worden, dit gedeelte zal dan ook in het laatste onderdeel van de cursus worden beoefend. Zoals u ziet proberen wij de mensen die aan deze cursus mee doen een goed beeld te geven van het hoe en wat tijdens een auto te water.

Informatie
De cursuskosten zijn 15 eur inclusief volledige cursus, deelnemingscertificaat en entree voor recreatieoord "De Warande". Voor de cursus is wel enige zwemvaardigheid vereist.

Wilt u verzekerd zijn van deelname, schrijf u dan nu schriftelijk of per e-mail) via onderstaand adres in. Hier kunt u ook terecht met eventuele andere vragen.

Oosterhoutse reddingsbrigade
Tav. Cursus Auto te water
Postbus 273
4900 AG Oosterhout

e-mail: autotewater@hotmail.com

Deel: ' Cursus auto te water '
Lees ook