Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

16 juli 2002

Biologisch, hoe doet 'ie dat? .....dit seizoen voor het laatst !!!

Dit winterseizoen organiseert het NAJK voor het laatst (!!) samen met jonge biologische boeren en tuinders allerlei activiteiten voor jonge boeren en tuinders over biologische landbouw.

Informatieavonden, excursies en oriëntatiecursussen voor jonge ondernemers en hun partners, die een persoonlijk en praktisch verhaal willen horen van een jonge collega die is omgeschakeld. Leer van de ervaringen in de praktijk en natuurlijk is er alle gelegenheid om de visie op de toekomst met je uit te wisselen.

Hoe logisch is biologisch?
Kennismaking op een afdelingsavond of excursie. Laat je eens verrassen en inspireren door biologische landbouw. Op een informatieve avond die wordt gegeven door een biologische varkenshouder, melkveehouder, tuinder, bollenteler of akkerbouwer. Een praktijkverhaal over omschakeling, met bruikbare tips voor gangbare boeren of tuinders en hun partners. Vraag je afdelingsbestuur om een avond of excursie te (laten) organiseren of neem contact op met het NAJK.

Oriënteer je verder met een cursus
Weet je wel wat biologisch ongeveer inhoud, maar wil je er meer vanaf weten? Dan is een oriëntatiecursus misschien iets voor jou. In maximaal 6 bijeenkomsten, inclusief excursies, kom je meer te weten over allerlei aspecten van de biologische bedrijfsvoering: over de omschakeling, bedrijfseconomie, sociale aspecten, afzetmogelijkheden, voeding en teelt. We spitsen de cursusinhoud zoveel mogelijk toe op jouw vragen en die van je mede-cursisten en op een of twee sectoren (melkvee, varkens of akkerbouw).
De groepjes zijn klein, de cursus wordt bij jou in de regio georganiseerd en is gratis! Minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers! Dus geef je snel op.

We starten dit najaar in ieder geval met de volgende oriëntatiecursussen:

Biologische melkveehouderij in de Concordia te Purmerend Biologische akkerbouw in de Kruisweg te Marum
Biologische varkenshouderij in het praktijkcentrum varkenshouderij te Raalte

Is er geen cursus bij jou in de buurt? Laat het ons weten! Ken je andere jongeren die ook interesse hebben? Dan kunnen we wellicht een avond of cursus bij jou in de buurt organiseren.

Biologisch:
niet omdat het moet
maar omdat het soms kan!

Voor informatie en opgave:

NAJK Ria Hulsman
Tel: 030-2769830
Mail: Rhulsman@najk.nl

Deel: ' Cursus Biologisch, hoe doet 'ie dat? '
Lees ook