Gemeente Baarn

Hoe werkt onze gemeente?

Heeft u altijd al een kijkje in de keuken van de gemeente willen nemen? Volg dan de cursus "Hoe werkt de gemeente". De cursus voor alle Baarnaars wordt gegeven op woensdagavond 6, 13 en 27 oktober en 3 november van 19.30 tot 22.00 uur. De afgelopen jaren was de cursus al een groot succes. Velen leerden in de cursus dat de politiek en de gemeente geen ver van je bed'-show hoeven te zijn.

De cursus vindt plaats met minimaal tien deelnemers. In kleine groepjes wordt aan praktijkopdrachten gewerkt. Aan de hand van concrete voorbeelden ziet u hoe de besluitvorming in de gemeente plaatsvindt door burgemeester en wethouders en u leert op welke manier de ambtenaren voorstellen voorbereiden.

Een voorbeeld is: er staat een gebouw leeg. Wat kun je er als buurt of belangengroep aan doen om dat gebouw een goede bestemming- te geven? Hoe gaat de politiek met de verschillende ideeën om, hoe beslist ze uiteindelijk?

Ook kunt u de gemeenteraadsvergaderina op 27 oktober overdag bijwonen. Tijdens die vergadering behandelt de gemeenteraad de begroting voor het jaar 2000.
Geef u op voor de cursus "Hoe werkt de gemeente" bij mevrouw Anneke Maarleveld, tel. 5416416, coördinator van deze cursus. U kunt ook contact opnemen met de gemeente, Saskia van der Ree, tel 5481658. De cursus kost fl 35,- per persoon, inclusief het basisboek "de gemeente" van het instituut voor Publiek en Politiek.

Zoekwoorden:

Deel: ' Cursus Hoe werkt onze gemeente? in Baarn '
Lees ook