Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

10-9-01
OERDANS

Zuidholland

Al twintig jaar geeft Anneke Wittermans met enthousiasme les in Oerdans. Ook dit najaar kunt U beginnen met een kursus van 12 weken op de donderdagavond in het hart van Delft (gymzaal Vlouw/ school aan de Voldersgracht) . In de afgelopen twintig jaar heeft Anneke een nieuwe dansstijl ontwikkeld, waarbij de mens en zijn ontwikkeling centraal staat. de kursus start 20 sept.

Wat is Oerdans?

Oerdans is een kunst om eenvoudig en tegelijkertijd totaal te bewegen. Het is dansen en zingen, totdat de dans langzaam maar zeker een weg vindt in het lichaam. Het lichaam houdt van herhalingen en komt tot rust wanneer het met een danspatroon vertrouwd raakt. In een les(2 uur) wordt één karakter uitgekozen om te dansen. Muziek helpt in te leven, brengt de dansers naar andere landschappen en temperamenten. De dans nodigt uit, spiegelt wat nu speelt, en helpt onnodige gewoonten te corrigeren.

Anneke Wittermans is zelf gefascineerd door de dans, begeleidt inspirerend en zorgvuldig. Ieder mens is uniek, Anneke stimuleert een ieder om kwaliteiten aan te boren De focus van de dans is niet alleen maar er mooi er uitzien , maar vooral het wakker maken van dát, wat de mens in beweging kan zetten. Met respect en met humor maakt zij van elke dansavond een feest voor geest, lichaam en ziel Voor wie is het geschikt?

Hou je van bewegen, het verfijnen van je motoriek, ben je gefascineerd door de verscheidenheid van alle wereldse culturen, dan kom je hier aan je trekken Heb je geduld om eindeloos te oefenen, wil je met aandacht voor een kwaliteit dansen, dan ligt hier een prachtige onderzoekplek op je te wachten. Hou je van zingen, springen en samen zijn, kun je oefenen in synchronisatie met het ritme, de dans en de dansers.

Wilt U meer informatie over Oerdans bel 071-5143610 of raadpleeg www.oerdans.nl, of email oerdans@planet.nl.

N.B. Wilt U een interview of extra foto materiaal, kunt U me bellen. Anneke Wittermans
Lammenschansweg 105
2313 DL Leiden

Deel: ' Cursus oerdans van Anneke Wittermans in Delft '
Lees ook