Gemeente Utrecht

Activiteiten en tentoonstellingen

Cursus verhalen vertellen in de bibliotheek Van 6 tot 31 augustus 2001 is in bibliotheek Lombok een expositie naar aanleiding van het boek "Jongens uit de buurt" 'Jongens uit de buurt. Een ontmoeting met Güray, Naraen, Hasan, Youssef, Mustafa, Azzadine, Badir en Rachid' is een boek van het TCULT en het IISG.
Cursus Verhalen Vertellen

Met presentatie op het festival Verteltheaterdagen in Utrecht

Deze cursus is een samenwerkingsproject van: festival Verteltheaterdagen, Bibliotheek- Lombok, Het Kruispunt en Bibliotheek Kanaleneiland

Docent: Raymond den Boestert

Acht dagdelen praktisch oefenen in het boeiend vertellen van verhalen. Er wordt gewerkt aan beeldend vertellen waarbij improvisatie, fantasie, creativiteit en expressie een belangrijke rol spelen. De cursus wordt aan twee verschillende groepen gegeven: Eén groep in de wijk Lombok en één in Kanaleneiland. Er is een enorme keuze aan verhalen: levensverhalen of verhalen van de straat maar ook sprookjes en legenden. De (multiculturele) Utrechtse wijken kunnen natuurlijk ook als inspiratiebron dienen. De cursus wordt afgesloten met een presentatie, in Lombok en Kanaleneiland, op zondag 18 november tijdens het festival Verteltheaterdagen.

De cursus is bedoeld voor iedereen, ouder dan 18 jaar, die van verhalen houdt en ze graag wil leren vertellen. Vertelervaring is absoluut geen vereiste. Deelname is gratis, voorwaarde is dat de deelnemers woonachtig zijn in de Utrechtse wijken Lombok (Wijk West) of Kanaleneiland.

Praktische informatie voor Kanaleneiland:

Wanneer: Vrijdagmorgen 28 september, 05 oktober, 12 oktober en 26 oktober, 02 november, 09 november en 16 november. (Behalve 19 oktober
- herfstvakantie) Tijd: 10. 00 - 12.30 uur. Waar: Bibliotheek Kanaleneiland, Trumanlaan 70.

Praktische informatie voor Lombok: Wanneer: Dinsdagavond 25 september, 02, 09, 16, 23 en 30 oktober, 06 en 13 november 2001 Tijd: 19.30 22.00 uur. Waar: Afwisselend Bibliotheek Lombok, Kanaalstraat 199 B en Het Kruispunt, Ambonstraat 3.

Informatie en aanmelding: Aan de balie van Bibliotheek Lombok en Kanaleneiland ligt een intekenlijst. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met: Raymond den Boestert, telefoon 030 2935842, of een E-mail sturen naar: vertelnest@zonnet.nl De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Deel: ' Cursus verhalen vertellen in Utrechtse bibliotheek '
Lees ook