Gemeente Borsele


Ouderen en de nieuwe media:

Cursussen voor 55-plussers in Borsele

Ook ouderen komen steeds meer in aanraking met de ontwikkelingen in de informatietechnologie. Tekstverwerken, e-mailen, surfen, het zijn allemaal begrippen die in de media regelmatig voor komen. Er zijn veel ouderen die zeggen: "Dat wil ik nog wel leren!" Ze zijn zeer nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de computer, zijn bereid om iets te leren en zitten vol vragen over de nieuwe ontwikkelingen zoals Internet, waarmee kinderen en kleinkinderen omgaan. Een mens is immers toch nooit te oud om iets te leren? Of, zoals een 70-plusser ooit zei: "Beter stof op mijn kast dan stof op mijn hersens!"

De Stichting Welzijn Ouderen Borsele, de Openbare Bibliotheek Borsele, het ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Zeeland, het POSO (Provinciaal Overleg en Samenwerkingsverband Ouderenorganisaties), de Rabobanken Borsele en ‘t Gilde de Bevelanden starten binnenkort een vierjarig project om ouderen uit de gemeente Borsele te leren omgaan met de computer en Internet.

In de vorige Borselse Bode trof u een advertentie met verdere gegevens over het aanbod, de data en de prijzen. Voor meer informatie kunt u bellen naar: Stichting Welzijn Ouderen Borsele, tel. 311760 of de bibliotheek, tel. 562810.

Zoals vermeld kunnen de deelnemers tijdens de cursussen op maandagmorgen onder begeleiding van vrijwilligers van 't Gilde De Bevelanden oefenen op computers in de bibliotheek Heinkenszand.

Voor de begeleiding en ondersteuning zoekt ‘t Gilde nog mensen die min of meer "computergek" zijn en hun kennis graag willen delen met ouderen. Uiteraard hoeft u geen specialist te zijn, het gaat immers om een basiscursus computer- en internetgebruik. ‘t Gilde wil best een grote groep mensen begeleiden, maar is zelf ook beperkt in tijd. Heeft u een ochtend per week vrij om te helpen in de bibliotheek, meldt u zich bij ‘t Gilde, tel. 233084 of in de bibliotheek, tel. 562810. Namens al de toekomstige computergebruikers bij voorbaat dank.

Deel: ' Cursussen nieuwe media voor 55-plussers in Borsele '
Lees ook