Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CUYPDINERCONCERT MET 4TUOZE MATROZE in De Badcuyp Amsterdam

Vermakelijk cuypdinerconcert met de 4tuoze Matroze. Deze groep staat bekend als dé vernieuwer van het Nederlandse Zeemanslied. Sinds haar oprichting, in 1995, vertegenwoordigt zij nationaal én internationaal deze unieke nederlandse muziektraditie. De 4tuoze Matroze brengt een ongekende vorm van wereldmuziek, omdat zij naast de klompendans óók elementen uit Ierland, de Balkan, Suriname en Noord-Afrika in hun repertoire hebben opgenomen. Thema's en tekstbehandeling, over het rauwe zeeleven, avontuur en natuurkracht, zorgen blijvend voor het Nederlandse kenmerk. Omdat de 4tuoze Matroze hun integere performance op alle nivo's beheersen is hun optreden eerder een belevenis dan een concert. Dat maakt de groep tegelijk ook zó geschikt voor grote evenementen dat zij voor Sail 2005 het officiële Sail-lied schreven. Dit lied 'de schepen van het IJ', staat op hun net verschenen cd 'Ramkoers' en is ook op cd-single uitgekomen. Dit Cuypdinerconcert biedt een sfeervolle avond, vol uniek entertainment en theatrale verbeelding om je heerlijk in te kunnen wentelen! Kapitein Cees Koldijk (zang, gitaar), Titus van der Bragt (bas), Marcel van der Schot (accordeon), Theo Bodewes (drums), Theo Sieben (gitaar) en Arend Bouwmeester (klarinet, sax).

Donderdag 22 januari. Aanvang 20 uur, in de Zuidpool van de Badcuyp Centrum voor Muziek in Amsterdam. Toegang; E 4,- /Gratis bij maaltijd van minimaal E 9,-.

Nu ook! Vele interviews met in de Badcuyp optredende muzikanten zoals Anton Goudsmit, Preston Reed, Theo de Jong, Tom Beek, Wouter Hamel e.v.a.. www.badcuyp.nl/interviews.html.
Leer ook bands/muzikanten kennen d.m.v. opnames van live optredens via www.badcuyp.nl/optredens.html ; een nieuwe online service van de Badcuyp! De Badcuyp biedt een podium aan muzikale ontwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creatieve muziale niches en interessante onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische producten.

Loek, communicatie en media

De Badcuyp Centrum voor Muziek
www.badcuyp.nl
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM Amsterdam.

tel. 020- 675.96.69
Loek is aanwezig op kantooruren van maandag t/m woensdag.

Deel: ' Cuypdinerconcert met 4Tuoze Matroze in De Badcuyp Amsterdam '


Lees ook