Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

CWI opent 3 juni haar deuren
22-05-2002

WW en bijstand voortaan aanvragen via het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI)

Op 3 juni opent het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) Vliethorst aan de Binckhorstlaan 151A in Den Haag. Bij het CWI Vliethorst kunnen werkzoekenden en werkgevers uit de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar terecht voor vragen en advies over werk en inkomen. Het CWI is geopend van 9.00 tot 16.30 uur.

Voorheen moest men in deze gemeenten voor adviezen over werk naar het CWI Den Haag. Voordeel van een eigen CWI is dat de adviseurs Werk en Inkomen beter kunnen inspelen op de lokale arbeidsmarkt in de gemeenten. Het CWI Vliethorst gaat ook de aanvragen verzorgen van de inwoners van Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar voor een uitkering WW, Abw of IOAW.

Alleen personen van 65 jaar of ouder, zelfstandigen, personen die in een inrichting verblijven, moeten hun aanvraag voor levensonderhoud indienen bij de gemeente. Aanvragen voor bijzondere bijstand, voor de minimaregeling, de witgoedregeling en het schoolfonds moeten eveneens bij de gemeente ingediend worden. Zie ook de sectie Werk & inkomen op de gemeentesite.

Daarbij wordt op het CWI altijd eerst gekeken of er werk is voor iemand. Het motto van het CWI is werk boven inkomen. Daarom zijn werkgevers ook zo belangrijk voor het CWI. Werkgevers kunnen bij het CWI informatie krijgen over de stand van zaken op de arbeidsmarkt, vacatures gratis laten plaatsen op vacaturepanelen en Internet of ondersteuning vragen bij het vinden van geschikt personeel. Werkzoekenden krijgen op de vestigingen van het CWI vacatures aangeboden via informatiemappen, computerzuilen, vacatureborden en internetverbindingen. De vacatures kunnen ook worden bekeken via de teletekstpaginas van Tv West vanaf pagina 700 of via www.cwinet.nl.

CWI Vliethorst
Binckhorstlaan 151A
Den Haag

Postbus 517
2270 AM Voorburg
Tel. (070) 3721500
Fax (070) 3721599

Deel: ' CWI opent haar deuren in Wassenaar '
Lees ook