D66: Aanvalsplan leegstand oud-Rijswijk

PERSBERICHT

D66: Aanvalsplan leegstand oud-Rijswijk

Lange tijd heeft de middenstand de storm doorstaan, maar wie nu in Oud-Rijswijk komt ziet dat steeds meer winkels leegstaan. Daarom is er een aanvalsplan nodig dat Oud-Rijswijk een goede toekomst biedt. D66 roept college, winkeliers en bewoners hiertoe op.

D66-raadslid Mark Storm: “Sinds het uitbreken van de economische crisis is onder meer de online verkoop gestegen. Dit heeft niet alleen gevolgen voor kleine winkeliers, maar zelfs voor grote winkelbedrijven als Hema en Blokker. Het is hoog tijd dat we ons afvragen wat dit betekent voor Oud-Rijswijk.” D66 pleit voor het ontwikkelen van een plan dat rekening houdt met deze nieuwe realiteit.

College, winkeliers, bewoners en andere belanghebbenden moeten samen de basis leggen voor een duurzaam en dynamisch woon-, werk, winkel- en uitgaansgebied. Waarin naast de traditionele retail meer plaats komt voor creatieve mengvormen. Vormen waarin wonen, werken en ‘maken’ op een vernieuwende manier samenkomen. In Oud-Rijswijk moet ruimte zijn voor deze diversiteit.

D66 wil vanuit een breder perspectief naar Oud-Rijswijk kijken. De eenzijdige economische benadering is uitgewerkt en belemmert tevens de authenticiteit en duurzame groei van het historisch hart van Rijswijk. Eigenlijk is de boodschap eenvoudig: geef Rijswijk haar ‘dorp' terug. Een levendige gemeenschap waarin je boodschappen kunt doen, winkelen, wonen, werken, ‘maken’ en gewoon op een prettige manier kunt ‘zijn’.

Deel: ' D66 Aanvalsplan leegstand oud-Rijswijk '


Lees ook