D66


17 mei 2002

Noodzaak voor vernieuwing!

Beste leden en sympathisanten van D66,

Het landelijk bestuur van D66 heeft de resultaten van de Tweede Kamer verkiezingen besproken. Wij zijn uiteraard zwaar teleurgesteld over de uitslag. Een halvering van het aantal kamerzetels in een fors verlies. Er is ongelooflijk hard gewerkt door iedereen in de campagne, en het elan en de energie in de partij hadden een absoluut hogere uitslag gerechtvaardigd. Ondank de slechte uitslag steunen wij van harte de keuze van de fractie om Thom de Graaf te kiezen als fractievoorzitter.

We gaan niet omzien in wrok, zeker niet bij de pakken neerzitten. We willen vooruit kijken.We gaan ervoor zorgen dat D66 bij de volgende verkiezingen veel betere resultaten boekt.

Het signaal van de kiezer is glashard: ook D66 zal moeten durven veranderen. De manier waarop we het politieke debat voeren, de wijze waarop we de partij hebben georganiseerd, de scherpe waarop onze politieke boodschap over het voetlicht wordt gebracht, de communicatie met onze kiezers en de werkwijze van onze fractie. Dat alles moet anders, moet beter!

We gaan aan de slag. De komende weken al. Het landelijk bestuur zal op 14 juni een agenda voor verandering van D66 presenteren, `Willen de nieuwe democraten nu opstaan! Vervolgens zullen we leden en niet leden uitnodigen voor commentaar. Op het najaarscongres van D66 nemen we besluiten.

Met vriendelijke groet,

Gerard Schouw voorzitter D66

Zoekwoorden:

Deel: ' D66 belooft vernieuwing in brief aan leden en sympathisanten '
Lees ook