D66

D66 plant boom in grauwe buurten

Voedsel, ruimte en groen

Boris van der Ham

03-03-2003 - D66-leider Boris Dittrich en Kamerlid Boris van der Ham openden vandaag de D66 Week van de Natuur, met als thema "Groen in de buurt". D66 pleit in de Tweede Kamer en in verschillende Provinciale Staten-fracties voor meer groen dicht bij waar mensen wonen.

Dittrich en Boris Dittrich, Boris van der Ham en Ninke van Keulen kijken waar de boom moet komen Van der Ham plantten een boom in de Leidsche Rijn, een wijk in Utrecht waar de groenvoorziening ook na jaren niet van de grond komt. Dat deden zij samen met provinciaal lijsttrekker Ninke van Keulen (zie foto).

In de middag plantte Boris van der Ham een boom op het stationsplein van Leiden, één van de minst groene stationspleinen van Nederland. Later op de dag zette hij nog een boom neer in Amsterdam-Oost. Aanstaande donderdag zal Van der Ham tot slot een boom aanbieden aan de bewoners van het Dakpark in Rotterdam, de wijk met het minste groen per vierkante meter in heel Nederland.

Van der Ham: "Op papier zijn de bestemmingsplannen van nieuwbouwwijken vaak prachtig. Maar zodra er geld tekort is, wordt direct al het groen geschrapt. Het resultaat: grauwe, kille wijken in plaats van een vriendelijke buurt. Je realiseert je pas hoe belangrijk het groen om je heen is, als het er niet is".

Om te voorkomen dat het groen ook in de toekomst op het laatste moment uit de bestemmingsplannen verdwijnt heeft Van der Ham in de Tweede Kamer voorgesteld de groenvoorziening beter te beschermen.

Deel: ' D66 plant boom in grauwe buurten '
Lees ook