Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Utrecht, 3 september 2008

D66 vindt 500 woningen i.p.v. 500 arbeidsplaatsen ondoordacht

Collegeplan Veemarkt slecht voor stad en gebruikers

Op de raadsvergadering van aanstaande donderdag zal D66 een motie indienen om de gedupeerde gebruikers van het veemarktcomplex te steunen. Volgens de partij is het opdoeken van het complex slecht voor de stad en oneerlijk voor ondernemers en verenigingen die van het veemarktcomplex gebruik maken.

De gebruikers van het veemarktcomplex is altijd toegezegd dat ze een nieuwe locatie zouden krijgen als er woningbouw op het complex zou komen, wat D66 wenselijk vindt. Bovendien zijn veel evenementen belangrijk voor de stad. Enerzijds omdat Utrechters er plezier en ontspanning vinden en anderzijds omdat er veel bezoekers uit binnen- en buitenland naar de stad komen. Bovendien levert het de gemeente zo'n miljoen euro per jaar aan inkomsten op.

Volgens D66 zijn lang niet alle opties onderzocht. D66-raadslid Arjan Kleuver: We hebben nog steeds 35 miljoen gereserveerd voor een nieuw veemarktcomplex. Daar moet je mooie dingen mee kunnen doen. De mogelijkheid om naar Bunnik uit te wijken is nauwelijks onderzocht. Ook zien wij wel mogelijkheden om op de huidige locatie meer verdiepingen te maken, waardoor je zowel woningbouw kunt plegen als de evenementen kunt handhaven. Voor ons zijn alle opties bespreekbaar, behalve de optie van dit College.

Deel: ' D66 Utrecht vindt 500 woningen i.p.v. 500 arbeidsplaatsen ondoordacht '


Lees ook