3 februari 2000

Dader steekpartij aangehouden, man bekend
SCHIEDAM -- Surveillerende politiemensen van het district Schiedam hebben in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks middernacht op de Sportlaan een 23-jarige Rotterdammer aangehouden wegens poging tot doodslag op een 19-jarige man op de Kappeyne van de Coppellolaan op zondag 30 januari. Het slachtoffer liep zondagavond rond tien uur naar huis toen de verdachte hem ineens in zijn rug stak. De verdachte bleek bij zijn aanhouding in het bezit van drie messen, die in beslag werden genomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau in Schiedam, waar hij inmiddels een bekentenis heeft afgelegd. Hij wordt voorgeleid aan een officier van justitie.

Verdachten autodiefstal voorgeleid
SCHIEDAM / ROTTERDAM -- Donderdagochtend worden twee 17-jarige Rotterdammers voorgeleid aan de officier van justitie in Rotterdam. De twee worden, samen met twee andere 17-jarige Rotterdammers, verdacht van ruim 30 pogingen tot diefstal van personenautos in de wijk Oost in Schiedam en de wijk Schiemond in Rotterdam. In een aantal gevallen lukte het om de auto daadwerkelijk weg te nemen. De zaak kwam aan het licht toen politiemensen van het district West op 24 januari in de Mayflowerstraat de vier inzittenden van een personenauto wilden controleren. De mannen gingen er bij het zien van de politie te voet vandoor. Na een korte achtervolging wist de politie twee mannen aan te houden. De auto waarin het viertal had gereden, bleek even daarvoor te zijn weggenomen in de Morsestraat in Schiedam. De twee 17-jarige Rotterdammers werden daarop overgebracht naar het politiebureau in Schiedam, waar politiemensen van zowel Schiedam als West een onderzoek instelden. Tijdens het verhoor bleek dat de mannen diverse malen hadden geprobeerd autos weg te nemen in onder andere de Dieselstraat, Van Swindenstraat en Reamurstraat in Schiedam. De mannen bekenden verantwoordelijk te zijn voor ruim 30 zaken en werden op 27 januari voorgeleid aan de officier van justitie. Opvallend is dat in slechts 10 gevallen bij de politie aangifte werd gedaan van diefstal of een poging daartoe, wat het politieonderzoek bemoeilijkte. Na onderzoek konden op 31 januari de twee andere verdachten worden aangehouden. Zij worden donderdagochtend voorgeleid. De vier gebruikten de gestolen autos om mee rond te rijden en lieten ze achter wanneer de benzine op was.

Verkeerscontrole Burgemeester van Haarenlaan
SCHIEDAM -- Politiemensen van het district Schiedam stelden woensdagochtend tussen 07.30 en 08.45 uur een verkeerscontrole in op de Burgemeester van Haarenlaan. Aanleiding voor de controle waren herhaalde klachten van voetgangers dat automobilisten regelmatig door het rode verkeerslicht rijden, waardoor voor de voetgangers, die oversteken op een door verkeerslichten geregelde voetgangers-oversteekplaats gevaarlijke situaties ontstaan. Tijdens de controle bleek echter dat niet alleen automobilisten (2), maar ook 35 voetgangers het voor hen rode licht negeerden en overstaken. De controle wordt binnenkort herhaald.

Deel: ' Dader steekpartij Schiedam aangehouden '
Lees ook