Daders van de aanslag in Ankara (Turkije) zijn zelfmoordenaars van Islamitische Staat(IS)

Daders van de aanslag in Ankara (Turkije) zijn zelfmoordenaars van Islamitische Staat(IS)

Den Haag, 15 oktober 2015: De aanslag waarbij 106 mensen om het leven zijn gekomen en meer dan 400 mensen gewond zijn geraakt, zijn gepleegd door twee IS-moordenaars. De daders van de aanslag zijn de zelfmoordenaars van IS aldus het politierapport van Ankara. De zelfmoordenaars behoren tot de Dokumacigroep die actief was in Tel Abyad in Rojava(Rojava is de Koerdische naam voor de Koerdische gebied in Noorden van Syrie) in Syrië. Tel Abyad is 5 maanden geleden veroverd door Koerden en de groep is verdreven uit Rojava en ze keerden terug naar Turkije.

Een van de zelfmoordenaars heet Yunus Emre Alagoz en hij is de broer van de zelfmoordenaar die zichzelf opblies in Koerdische Suruc op 22 juli 2015 op een bijeenkomst van de jongeren waarbij 33 mensen om het leven kwamen. Turkije probeert nu alles in een doofpot te stoppen omdat Erdogan, de AKP en Turkse strijdkrachten IS economisch, politiek, militair en moreel steunen tegen Koerden (PYD/YPG/YPJ) in Rojava in Syrië. Onder het mom van “de vijand van mijn vijand is mijn vriend” scheert Turkije langs de afgrond onder leiding van Erdogan en de AKP. De andere zelfmoordenaar heet Omer Deniz Dundar en ze komen beiden uit Adiyaman (Turkse-Koerdistan) waar IS erg actief is onder het toeziend oog van de Turkse politie en veiligheidsdiensten. Adiyaman, Bingol, Batman en Bitlis zijn steden in Koerdistan waar de Turkse staat sinds jaren de contraguerrilla organisaties als Hizbullah en diverse sektes(Tarikat-organisaties) huisvest. Sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië hebben al deze organisaties zich in dienst gesteld van IS op het gebied van cultureel,politieke, militaire en economische activiteiten.

De HDP heeft vanaf het eerste moment kenbaar gemaakt te vermoeden dat IS achter de aanslagen zou zitten. Dit heeft de Turkse staat genegeerd en integendeel een antipropaganda campagne gevoerd tegen de HDP. Zo hebben de pro- Erdogan en AKP media gepropageerd dat de aanslagen zou zijn gepleegd door Koerden (HDP en PKK) terwijl 90% van de slachtoffers Koerden zijn. Het complotlijn werd zelfs door getrokken tot Bashar al Assad dat hij de bomaanslagen zou hebben gefinancierd, aldus een pro-AKP kopnieuws. De aanslag van Ankara wordt gezien als een reeks van aanslagen waarvan de start in Amed (Diyarbakir) is gegeven, tijdens de verkiezingscampagne van de HDP met 5 doden en meer dan 60 gewonden. Vervolgens werd er een aanslag gepleegd in Suruc op studenten die wilden helpen met de wederopbouw in Rojava, waarbij 33 om het leven kwamen. Onlangs alle verzoeken vanuit de HDP heeft Turkije nooit een serieus onderzoek ingesteld op de aanslagen in Diyarbakir en Suruc.

De Turkse inlichtingendienst en de AKP hebben geen enkel betrokkenheid en rouw getoond met betrekking tot de aanslagen. Er werden in de vorige aanslagen niemand aangehouden of verdacht, terwijl er wel Koerden en de stemmers van de HDP massaal werden opgepakt.

De vader van een van de daders heeft vandaag kenbaar gemaakt dat hij keer op keer aangifte heeft gedaan bij de politie van zijn zoon. Hij wilde dat zijn zoon werd gearresteerd vanwege zijn daden als IS-lid. Volgens vader is zijn zoon verhoord en de zelfde dag nog vrijgelaten door de politie.

Deel: ' Daders van de aanslag in Ankara (Turkije) zijn zelfmoordenaars van IS '


Lees ook