AutoRai

21-5-2002

Daewoo Matiz heeft laagste kilometerkosten volgens J.D. Power

In een recent onderzoek dat het beroemde J.D. Power Car Customer Satisfaction onderzoeksbureau heeft uitgevoerd, kwam de Daewoo Matiz naar voren als de beste auto in de categorie 'laagste kilometerkostprijs'.

Het merk Daewoo in zijn totaliteit eindigde tevens in de top van de categorie 'laagste onderhouds- en gebruikskosten'.

De J.D. Power kwalificatie is wederom een eervolle waardering voor de Matiz, die normen heeft gesteld voor de categorie van veelzijdige en toch compacte auto's. Ook qua verkopen scoort de Matiz voortdurend topnoteringen in het A-segment en sleepte hij vele awards in de wacht, zoals de Best Small Car door het beroemde Engelse auto TV-programma BBC TV Top Gear. Van het BBC Top Gear Magazine ontving de Matiz de Best Value Car onderscheiding en werden hem de Auto van het Jaar 2001 en de Good Design Award onderscheidingen toegekend in respectievelijk Italië en Japan.

J.C. Park, President van Daewoo Motor Benelux: "De J.D. Power UK Car Customer Satisfaction Survey is de ultieme maatstaf om te meten in hoeverre een autofabrikant erin slaagt volledig te voldoen aan de eisen en wensen van haar klanten. Wij zijn zeer verheugd dat een Daewoo-model in één van de allerbelangrijkste categorieën de eerste plaats heeft gerealiseerd. De hoogste klassering in het segment van lage onderhouds- en reparatiekosten is een bewijs dat Daewoo een vooraanstaande rol speelt in de automobielbranche op het gebied van aftersales zorg voor de klant."

Zoekwoorden:

Deel: ' Daewoo Matiz heeft laagste kilometerkosten volgens J.D. Power '
Lees ook