BedrijfsautoRAI

12-07-2002

DAF benoemt importeur in Zuid-Afrika

Met Tyco Trucks, onderdeel van Imperial Holdings Limited, heeft DAF Trucks N.V. een overeenkomst gesloten met betrekking tot de import en verkoop van vrachtwagens in Zuid-Afrika. Vanuit Eindhoven worden daartoe grotendeels zogeheten 'Semi Knocked Down'-pakketten verzonden, waaruit ter plaatse voertuigen geassembleerd worden.

Imperial Holdings legt zich toe op een groot aantal werkgebieden: financieringen, verzekeringen, logistiek en transport, luchtvaart, autoverhuur, toerisme en niet in de laatste plaats de distributie van personenauto's en trucks. Wat betreft vrachtauto's, is werkmaatschappij Tyco Trucks importeur van het merk Peterbilt, evenals DAF Trucks onderdeel van PACCAR.

De Zuid-Afrikaanse bedrijfsautomarkt was in 2000 zo'n 7.000 voertuigen groot, een aantal dat vorig jaar naar ongeveer 8.000 eenheden is gestegen. Opmerkelijk is de sterk toenemende vraag naar met name vrachtwagens van Europese makelij. Tyco Trucks, dat vier mega-truckcentra heeft en een aantal kleinere faciliteiten verspreid over het land, heeft om die reden gezocht naar uitbreiding van haar merkenaanbod. Vanwege het actuele modellenprogramma, de kwaliteit en de uitstekende relatie die met PACCAR bestaat, is de keuze op DAF gevallen.

DAF levert de LF, International Truck of the Year 2002 en ontwikkeld voor het distributievervoer, als complete voertuigen aan Imperial Holdings. De CF- en XF-series voor het transport op de middellange en lange afstand, worden als zogenoemde 'SKD'-pakketten naar Zuid-Afrika verscheept, bestaande uit complete componenten als cabines, motoren en achterassen en een geheel kaal chassis. Ter plaatse vindt de assemblage plaats.

Imperial Holdings streeft met DAF naar een marktaandeel van tien procent op de Zuid-Afrikaanse markt.

Deel: ' DAF benoemt importeur in Zuid-Afrika '
Lees ook