Nederlands Architectuurinstituut

NAi

NAi-persbericht, 11 juni 2002

Dag van de Architectuur = Dag vol architectuur
Onthulling 1e NAi architectuurplaquette, kinderworkshop en gratis rondleidingen in NAi

29 en 30 juni 2002

Op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni, ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur, is het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) het toneel van allerhande activiteiten voor jong en oud. De eerste NAi Architectuurplaquette, ontworpen door Bruno Ninaber van Eyben, wordt ten doop gehouden, er zijn gratis rondleidingen door de tentoonstelling 'UN Studio - UN fold' en kinderen kunnen in de workshop 'Van nul tot nu' hun hart ophalen. Het NAi is op beide dagen gratis toegankelijk.

NAi Architectuur-plaquette Het Nederlands Architectuurinstituut biedt vanaf juli aan iedereen de mogelijkheid een gebouw een afzender te geven. Met de NAi Architectuurplaquette kan op gebouwen de naam van het gebouw, de architect, de opdrachtgever, de aannemer en het bouwjaar worden vermeld. Het ontwerp voor de architectuurplaquette is van Bruno Ninaber van Eyben, de typografie van Reynoud Homan. Op zaterdag 29 juni om 16.00 uur, wordt het allereerste exemplaar van de architectuurplaquette op ludieke wijze onthuld. Zeer toepasselijk wordt deze eerste architectuurplaquette bevestigd aan het gebouw van het NAi in Rotterdam, ontworpen door rijksbouwmeester en architect Jo Coenen. Het project wordt ondersteund door de Vriendenvereniging van het NAi, de Vereniging Leliman. De architectuurplaquette wordt geproduceerd door Centendo en is vanaf juli 2002 bij Centendo te bestellen (www.centendo.com). Zie ook het persbericht over de NAi Architectuurplaquette.

kinderworkshop 'Van nul tot nu' In het kader van het thema van de Dag van de Architectuur 'De tijd vliegt' wordt speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar op zondag 30 juni van 14.00 tot 16.00 uur de éénmalige workshop 'Van nul tot nu' georganiseerd. De kinderen nemen een duik in de tijd en gaan een kasteel ontwerpen dat van alle moderne gemakken is voorzien. Reserveren is gewenst, in verband met een beperkt aantal plaatsen.

gratis rondleidingen door UN Studio - UN fold Op beide weekenddagen vinden ieder heel uur rondleidingen plaats door de spectaculaire tentoonstelling van Ben van Berkel en Caroline Bos. Op zaterdag 29 juni start de eerste rondleiding om 11.00 uur en de laatste om 15.00 uur. Zondag 30 juni begint de eerste rondleiding om 12.00 uur, de laatste zal zijn om 16.00 uur. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten en er kunnen maximaal 15 personen per rondleiding deelnemen (aanmelden op de dag zelf bij de ontvangstbalie in de entreehal van het NAi). Zie ook het persbericht over UN Studio - UN fold.

Rotterdam Architectuur-zomer De Dag van de Architectuur markeert de start van de architectuurzomer in Rotterdam. In het NAi worden deze zomer op een aantal zondagen speciale kinderworkshops georganiseerd. Vanaf 1 juli meer informatie en inschrijvingen op www.nai.nl. Rotterdam Marketing organiseert in de periode juli tot en met september tal van activiteiten op het gebied van de architectuur, meer informatie: www.architectuurzomer.nl.

---

meer informatie NAi publieksinformatie

Voor informatie over de NAi architectuurplaquette kunt u contact opnemen met de producent Centendo (Dorothee Pape, Tel 015 284 05 75, Fax 015 284 05 76, info@centendo.com, www.centendo.com).

Voor informatie over het NAi programma voor de Dag van de Architectuur op 29 en 30 juni kunt u contact opnemen met het NAi (Martine Heijnen Tel. 010-4401200. E-mail: info@nai.nl.

---

NAi
Nederlands Architectuurinstituut - Museumpark 25 - 3015 CB Rotterdam tel. 010-4401200 - fax 010-4366975 - info@nai.nl

veranderd: donderdag, 20 juni 2002

Deel: ' Dag van de Architectuur '
Lees ook