Voedingscentrum
19 september: dag van de diëtist

Woensdag 19 september wordt door het hele land speciale aandacht gevraagd voor het werk van de diëtist. Diëtisten zijn veelzijdige professionals, werkzaam in tal van branches.
Ook bij het Voedingscentrum werkt een groot aantal diëtisten. Samen met andere voedingsdeskundigen en communicatiemedewerkers voorzien zij het Nederlandse publiek van wetenschappelijk verantwoorde, onafhankelijke informatie over gezond en veilig voedsel.

Al 60 jaar fungeert het Voedingscentrum als vraagbaak voor alles wat met voeding en voedsel te maken heeft. Toen een van de voorlopers van het Voedingscentrum, het Voorlichtingsbureau voor de Voeding, in 1941 werd opgericht was zijn belangrijkste taak de bevolking te laten weten hoe ze zich ondanks de toenmalige schaarste zo goed mogelijk kon voeden. In de huidige overvloed ligt de nadruk meer op het maken van de juiste keuzen. Ook de veiligheid van ons voedsel staat momenteel prominent op de agenda. Sinds we met enkele forse voedselcrises zijn geconfronteerd, zoals de BSE-crisis en de dioxine-affaire, is dit aandachtsveld steeds belangrijker geworden in de samenleving en binnen het Voedingscentrum.

Samen met de eveneens 60 jarige Nederlandse Vereniging van Diëtisten organiseert het Voedingscentrum 15 november het symposium Gezonde voeding: van verbod naar genot. Hoe kunnen we in Nederland de wenselijke en werkelijke consumptie dichter bij elkaar brengen? Hoe bewerkstellig je gezond gedrag waar gezond eten onderdeel van is? Het symposium geeft hierover wetenschappelijke achtergronden en praktische informatie.

Deel: ' Dag van de diëtist '
Lees ook