Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER PATRICK DEWAEL

MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING DONDERDAG 19 DECEMBER 2002

Dag van de Technologie op 30 maart 2003

Op woensdag 18/12/2002 lanceerden minister-president Patrick DEWAEL en de Vlaamse ministers Dirk VAN MECHELEN, Marleen VANDERPOORTEN en Jaak GABRIELS onder ruime belangstelling de "Dag van de Technologie". Met dit nieuw initiatief wil de Vlaamse regering nieuwe technologieën in de kijker zetten op verschillende locaties in Vlaanderen.

Op zaterdag 29 maart 2003 gaat het technologieweekend van start met een academische zitting. Zondag 30 maart 2003 is de publieksdag van de Dag van de Technologie. Het brede publiek kan dan kosteloos een kijkje gaan nemen in onderzoeksinstellingen, universiteiten, hogescholen en tal van bedrijven. Bedoeling is dat op de werkvloer technologieën op een orgiginele manier toonbaar én begrijpbaar gemaakt worden voor het brede publiek. Op die manier wordt inzicht gegeven in de ontwikkelingen en praktische toepassingen van de nieuwste technologieën.

Op maandag 31 maart 2003 kunnen leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs op hun beurt kennismaken met technologie tijdens de 'Schooldag van de Technologie'.

De Belgische astronaut Burggraaf Dirk Frimout heeft het peterschap van de Dag van de Technologie aanvaard, en Kolonel Frank De Winne heeft zijn actieve steun toegezegd. De concrete organisatie werd toevertrouwd aan Technopolis.

Minister-president Patrick Dewael riep bij de lancering de bedrijven en onderzoeksinstituten op om ook mee te doen. Een vijftiental bedrijven bevestigden reeds hun deelname. Het gaat om onder meer Imec, Opel Belgium, Innogenetics en ETAP.

Persinfo : Bart Tommelein, woordvoerder van de minister-president, tel. 025 53 29 11
persdienst.dewael@vlaanderen.be

Info : Dag van de Technologie,
Technologielaan, 2800 Mechelen
tel. 015 34 20 20
dagvandetechnologie@technopolis.be

Deel: ' Dag van de Technologie in Vlaanderen '
Lees ook