Dag van het Spaans wordt wereldwijd gevierd


UTRECHT, 20110614 -- Op zaterdag 18 juni wordt over de hele wereld de Dag van het Spaans (el Día E) gevierd. Het Instituto Cervantes organiseert voor het derde achtereenvolgende jaar dit feest ter ere van de Spaanse taal, die door 500 miljoen mensen wordt gesproken, met activiteiten in 44 landen. In Utrecht staat het Domplein de hele dag in het teken van de Spaanse taal en cultuur.

Alle 78 filialen wereldwijd van het Instituto Cervantes houden open huis tijdens de Dag van het Spaans. Ook in Utrecht op het  Domplein wordt een afwisselend programma gepresenteerd dat de rijkdom en diversiteit van de taal en cultuur van de Spaanssprekende landen laat zien. De hele dag zijn er verschillende activiteiten voor kinderen, zoals theater en verhalenvertellers, er zijn Spaanse demonstratielessen voor volwassenen, er zijn concerten en er kan worden geproefd van de Latijns-Amerikaanse en Spaanse keuken met onder andere een reuzenpaella op het Domplein.


Meer dan dertig Spaanstalige beroemdheden, uit de wereld van de kunst en cultuur, wetenschappen, sport en gastronomie, werken mee aan de derde editie van de Dag van het Spaans. Zo vertellen de wereldberoemde schrijvers Isabel Allende (Chili) en Mario Vargas Llosa (Peru), de basketballer Pau Gasol (Spanje) en de acteur Gael García Bernal (Mexico) wat het Spaans voor hun betekent en hebben zij hun favoriete Spaanse woord gekozen, waarop het publiek kan stemmen via de website www.eldiae.es. Dit interactieve platform heeft Instituto Cervantes opgezet ter promotie van de Dag van het Spaans.

Het Spaans wordt door 500 miljoen mensen gesproken en het is de hoofdtaal van 21 landen. Het is na Engels de taal die het meest gebruikt wordt op het gebied van internationale communicatie en neemt de derde plaats in op de lijst van meest gebruikte talen op het internet. De viering van de Dag van het Spaans is in het leven geroepen om de zichtbaarheid van het Spaans te vergroten.


Deel: ' Dag van het Spaans wordt wereldwijd gevierd '


Lees ook