Provincie Overijssel

Dag van Overijssel trekt veel bezoekers

Op de eerste Dag van Overijssel zijn afgelopen zaterdag ruim 8.500 bezoekers afgekomen. "Een mooi aantal", volgens Overijssels Commissaris van de Koningin, mr. Geert J. Jansen,."ondanks dat het weer niet echt meewerkte."

De bezoekers waardeerden de activiteiten op 25 plaatsen in de provincie over het algemeen zeer positief. Commissaris Jansen bracht zelf zaterdag een bezoek aan het museum Buurt Spoorweg in Haaksbergen, het steunpunt Ommen van de provincie en aan de Koggewerf te Kampen. In de middag was hij aanwezig bij het lijsttrekkersdebat in het provinciehuis te Zwolle.

Jaarlijks
De provincie Overijssel gaat de komende week de ?Dag van Overijssel? evalueren. Mede op basis daarvan wordt bekeken of de ?Dag van Overijssel? een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

De ?Dag van Overijssel? vormde het sluitstuk van een grote campagne om de opkomst te bevorderen voor de provinciale verkiezingen van morgen. Een campagne die op 23 januari jl. (de dag na de landelijke verkiezingen) werd gestart met een grote advertentie onder het motto ?En nu wij?.

Markant onderdeel van de campagne was natuurlijk het digi-boerderijproject dat vorige week plaatsvond. Ruim 10.000 surfers namen vorige week een digitaal kijkje in de provinciale keuken. De provinciale verkiezingssite www.overijsselkiest.nl wordt ook goed bezocht.

De site, met daarop de stemwijzer (ruim 11.000 adviezen uitgebracht), blijft tenminste tot eind deze week in de lucht. Morgenavond zijn de uitslagen van de verkiezingen, als eerste, op die site te vinden.

Deel: ' Dag van Overijssel trekt veel bezoekers '
Lees ook