Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 7 juli 2002
Dagelijks Beachfun op Speelland Beekse Bergen
Diverse activiteiten op en langs het strand: Quad rijden, banaan varen

Van 13 juli tot en met 11 augustus kunnen bezoekers van Speelland Beekse Bergen dagelijks genieten van Beachfun bij de Discovery Valley van Beekse Bergen. Hier kunnen bezoekers (tegen bijbetaling) dagelijks een aantal spectaculaire strandactiviteiten beleven zoals Quad rijden, banaan varen en jeep rijden op aanvraag.

Bij Quad rijden wordt op een vierwielige motor een behendigheidsparcours afgelegd. Daarnaast kan een Quad-Safari gemaakt worden. Hierbij neemt een instructeur de bezoekers mee voor een ontdekkingstocht op de Quad. Er wordt spannende tocht gemaakt over het ruige terrein van Discovery Valley.

Tevens is het mogelijk om 'banaan te varen'. Bezoekers nemen plaats op een grote opblaasbare banaan. Deze wordt voortgetrokken door een snelle boot. De bezoekers moeten zo lang mogelijk op de banaan blijven zitten. Dit is vooral moeilijk wanneer er op het water scherpe bochten gemaakt worden.

Op aanvraag kan gereden worden met 4 x 4 terreinwagens of kan een spannende competitie opgezet worden. Daarnaast worden er nog diverse spelen georganiseerd zoals vlot- en brugbouwen, beachvolleybal en handboogschieten. Deze activiteiten vinden voornamelijk plaats in de avonduren en op aanvraag.

Speelland Beekse Bergen is in juli en augustus van 10.00 tot 18.00 uur geopend. De entree bedraagt 5,50 p.p. (kinderen jonger dan 3 jaar kunnen gratis naar binnen). Voor de diverse activiteiten dient de gast een extra bedrag betalen. Voor meer informatie, Speelland informatielijn: 0900-2335732 (0,40 per minuut) of internet www.beeksebergen.nl. Voor boekingen en informatie m.b.t. de Beachfun activiteiten bel Ronald 06 22371846 of Christiaan 06 53964267.
Noot aan de redactie: Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer Goof Lukken, Marketing & Communicatiemanager Beekse Bergen. Tel: 013-5491116

Bijlage (wanneer aanwezig): foto van Banaan varen

Persbericht d.d. 7 juli 2002
BRABANTS KINDERKAMPIOENSCHAP ZANDKASTELEN BOUWEN
Creatief met zand en tegelijkertijd gratis toegang tot Speelland Beekse Bergen

Op zondag 21 juli aanstaande viert het Open Brabantse KinderKampioenschap "zandkastelen bouwen" haar lustrum. Het is alweer het vijfde jaar dat de Open Brabantse Kampioenschappen worden gehouden op de stranden van Speelland Beekse Bergen. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar een creatieve prestatie in het zand leveren. Deelnemende kinderen dienen om 13.30 uur aanwezig te zijn in verband met uitleg en indeling van de zandvlaktes. Nieuw dit jaar is dat twee deelnemende kinderen onder begeleiding van minimaal n betalende ouder gratis toegang hebben. Deelnemers aan dit kampioenschap kunnen zich, in teams van twee personen, gratis inschrijven per e-mail: info@beeksebergen.nl of op telefoonnummer: 013 5491100. Kinderen kunnen zich ook alleen inschrijven, zij worden dan ingedeeld bij een ander kind dat zich ook alleen op heeft gegeven.

Een deskundige jury zal de kastelen en andere bouwwerken na afloop beoordelen. De winnaar mag zich de vijfde Brabantse KinderKampioen "zandkastelen bouwen" noemen. Voor hem/haar staat een schitterende prijs en beker klaar. Kinderen kunnen om hun prachtige creatie in zand te maken, diverse hulpmiddelen gebruiken, maar mogen ook slechts hun handen als gereedschap inzetten. De jury houdt in hun beoordeling rekening met het gebruik van diverse hulpmiddelen. Uiteindelijk wordt het bouwwerk van zand beoordeeld op creativiteit en het bereikte resultaat in relatie tot de gebruikte middelen. Natuurlijk zijn die dag ook alle attracties van Speelland geopend.

In navolging van de Nationale Kampioenschappen (NK's), Europese Kampioenschappen (EK's) en Wereldkampioenschappen (WK's), introduceerde het BBT (Brabants Bureau voor Toerisme) i.s.m. Beekse Bergen vijf jaar geleden het Brabantse KinderKampioenschap (BKK). Deze titel kan door het Brabants Bureau voor Toerisme worden toegekend aan allerlei Brabantse kinder-evenementen waarbij een meetbare prestatie wordt geleverd. In het verleden organiseerde het BBT i.s.m. Beekse Bergen al diverse edities BKK " zandkasteel bouwen" en ook stoepkrijten. Deze evenementen trokken veel jeugdige en enthousiaste deelnemers en toeschouwers.

Op zondag 21 juli is Speelland geopend van 10.00 -18.00 uur. De entree bedraagt deze dag 5,50 p.p. Naast deelname aan het BKK kan ook gebruik gemaakt worden van de 35 attracties van Speelland Beekse Bergen. Voor meer informatie, telefoon: 0900-2335732 ( 0,40 per minuut) of internet:www.beeksebergen.nl
Noot aan de redactie: Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer Goof Lukken, Marketing & Communicatiemanager Beekse Bergen. Tel: 013-5491116

Bijlage (wanneer aanwezig) foto: Allerlei hulpmiddelen mogen worden ingezet voor de bouw van het mooiste zandkasteel op de stranden van Speelland Beekse Bergen
Met vriendelijke groet,

Goof Lukken
Marketing & Communicatiemanager Beekse Bergen
Otterpark Leeuwarden

Beekse Bergen Exploitatie B.V.
postbus 42
5080 NJ Hilvarenbeek
tel. algemeen:(0031) (0)13-5491000
tel: (0031) (0)13-5491116
fax: (0031) (0)13-5366716
www.beeksebergen.nl/www.aqualutra.nl

Beekse Bergen en Otterpark Leeuwarden maken deel uit van de Libma-groep

Deel: ' Dagelijks Beachfun op Speelland Beekse Bergen '
Lees ook