AutoRai

3-3-2003

DaimlerChrysler ondersteunt Johan Cruyff Welfare Foundation

DaimlerChrysler Nederland is officieel partner van de Johan Cruyff Welfare Foundation (JCWF), de organisatie die zich richt op sportprojecten voor de jeugd. Op dit moment voert de organisatie meer dan dertig projecten uit in Nederland, Europa, India en Tanzania.

In het kader van de samenwerking met de Johan Cruyff Welfare Foundation stelt DaimlerChrysler Nederland twee Mercedes-Benz A-Klasses en een smart beschikbaar, die alle drie zijn voorzien van het logo van de Johan Cruyff Welfare Foundation.

Sinds de beëindiging van zijn actieve loopbaan zet Johan Cruyff zich al vele jaren in voor zijn stichting. De JCWF ondersteunt sportprojecten waarbinnen integratie en onderwijs een belangrijke rol spelen voor kinderen. De nadruk ligt hierbij op kinderen met een handicap en minder kansrijke jongeren. In de visie van Johan Cruyff is hulp bieden niet met geld strooien, maar mensen een helpende hand bieden, waarna ze zelf iets kunnen ondernemen.

De prioriteit ligt dan ook bij projecten die nog niet op grote schaal subsidie of sponsoring ontvangen en dat extra steuntje in de rug vaak hard nodig hebben.

Voor DaimlerChrysler Nederland waren de activiteiten van de Johan Cruyff Welfare Foundation voldoende reden om de stichting te ondersteunen. Drs. H.C.R. van de Coolwijk, president-directeur van DaimlerChrysler Nederland, verklaart: Wij nemen in ons sponsor- en ondersteuningsbeleid de maatschappelijke verantwoordelijkheid, die wij als organisatie hebben, zeer serieus. We onderschrijven van harte de doelstelling van de Johan Cruyff Welfare Foundation en ondersteunen de stichting vanaf nu officieel als partner. De autos worden beschikbaar gesteld door de Mercedes Car Groep van de onderneming.

Deel: ' DaimlerChrysler ondersteunt Johan Cruyff Welfare Foundation '
Lees ook