Conceptauto's tijdens de 1999 North American International Auto Show:

DaimlerChrysler toont krachtige toekomstvisie

Met de conceptauto's die DaimlerChrysler tijdens de Auto Show in Detroit presenteert, onderzoekt het concern nieuwe technologieën, materialen en designvisies. Daarom zijn deze auto's geen abstracte showauto's, maar bieden ze een realistisch beeld van de wijze waarop DaimlerChrysler de toekomst tegemoet treedt.

Soms kan een enkel idee - of diverse ideeën - gemakkelijk worden toegepast op een toekomstige productieauto. Maar uiteindelijk zal alleen diepgaand onderzoek en toepassing van nieuw verworven inzichten leiden tot een wezenlijke verandering van techniek en design. Zo kan de auto ook in creatief opzicht op een steeds hoger niveau worden gebracht.

Het eerste bewijs van doordachte creativiteit is de Chrysler Citadel, een combinatie van een luxueuze sportsedan en een krachtige Sport Utility. Bijzonder is de toepassing van hybrideaandrijving: een V6 benzinemotor drijft de achterwielen aan, terwijl de voorwielen hun vermogen krijgen van afzonderlijke elektromotoren.

Met de Dodge Charger laat DaimlerChrysler het 'Muscle Car' tijdperk herleven. Ondanks het bijna bruut te noemen vermogen van 325 pk voldoet de spectaculair ogende auto aan de Ultra Low Emission Vehicle (ULEV) normen. Deze bijzondere combinatie is mogelijk geworden doordat deze vierdeurs sportauto gebruik maakt van een geavanceerd aardgassysteem.

Ook met de Dodge Power Wagon herleven oude tijden. Ondanks de gelijkenis in naam is de nieuwe Power Wagon concepttruck qua uitvoering compleet anders dan het model uit 1946: hij is groot en zeer verfijnd. Hij wordt aangedreven door een 7,2-liter zescilinder in lijn turbodieselmotor, die gebruik maakt van zeer geavanceerde techniek. Bijzonder is de keuze voor de toepassing van een 'designer' brandstof, die DaimlerChrysler momenteel samen met partners ontwikkelt. Het concern ziet volop toekomst in de diesel en concentreert zich op de ontwikkeling van nieuwe brandstoffen, van hogedruk-brandstofinjectiesystemen en van systemen voor de nabehandeling van uitlaatgassen.

De Jeep(r) Commander heeft eveneens veel nieuws onder de motorkap. Deze grote Jeep(r) combineert kracht met milieubewustzijn door toepassing van brandstofceltechniek. DaimlerChrysler behoort tot de pioniers en de koplopers op het gebied van deze bijzondere motortechniek en toont de actuele stand van zaken tijdens de 1999 North American International Auto Show.

Deel: ' DaimlerChrysler toont toekomstvisie op VS Autoshow '
Lees ook