Ingezonden persbericht


1. PERSBERICHT:


Dakloze verslaafden werven zelf hun opvangmedewerkers in Utrecht.

Centrum Maliebaan is een snelgroeiende organisatie in de provincie Utrecht die actief is op het terrein van de verslavingszorg. Centrum Maliebaan richt zich op een groep van ongeveer 5000 verslaafden in een gebied met 1,1 miljoen inwoners en biedt preventie, diagnostiek/behandeling en overlastbestrijding.

Naast de al bestaande faciliteiten komen er binnenkort bij Hoog Catharijne drie gebruiksruimten voor de dagopvang van dakloze verslaafden. Om hiervoor 70 extra opvangmedewerkers te werven wordt er momenteel in de Utrechtse regio campagne gevoerd in kranten en op stadsbussen. In opdracht van Weuring & Kuppens Communicatie ontwikkelde het Amsterdamse bureau Strawberries speciaal voor dit wervingsproject een website waar opvangmedewerkers, verpleegkundigen en coördinatoren kunnen solliciteren: www.opvangbanen.nl.

Om de wervingswebsite te promoten heeft Strawberries een ludieke campagne ontwikkeld. In Utrecht krijgen de Straatnieuws-verkopers een T-shirt overhandigd met daarop de tekst: " Ik heb een baan voor u, www.opvangbanen.nl.' (zie foto). Het is de bedoeling om de dagbladverkopers actief te betrekken bij het werven van opvangmedewerkers.

Algemene informatie:

Strawberries is een Amsterdams internetbureau met 25 medewerkers en een uitgesproken no-nonsense mentaliteit. Strawberries wil helder communiceren omtrent nieuwe media en is als technologische frontrunner voortdurend bezig de mogelijkheden daarvan te verkennen. Als full service bureau bestaat Strawberries uit verschillende units met elk een onderscheiden specialisme: design, concept, formats, strategie, streaming en hosting.


2. INFORMATIE OVER DE CAMPAGNE


Doelstelling:
De daklozen in Utrecht actief betrekken bij het werven van hun opvangmedewerkers door www.opvangbanen.nl te promoten.

Medium:
150 T-shirts die verwijzen naar de website worden gedragen door de verkopers van Straatnieuws in Utrecht.

Opdrachtgever:
Centrum Maliebaan, Weuring & Kuppens Communicatie

Bureau:
Strawberries

Verantwoordelijk bij cliënt:
Paul van der Linden, Mirjam van Esterik

Creatie:
Claudia van Deudekom, Dominique Sindayiganza (Strawberries Concept)

Fotografie:
Martijn van Gelder

Deel: ' Dakloze verslaafden werven zelf opvangmedewerkers in Utrecht '
Lees ook