Bloemenveiling HollandWeekbericht week 32 2001: Planten

Dat het echt vakantietijd is, is ook te merken aan de aanvoer van kamerplanten. Afgelopen week lag de totale aanvoer van kamerplanten 4% onder het niveau van vorig jaar. Kijken we specifiek naar de klokaanvoer dan zien we een daling van ruim 5% in de aanvoer van kamerplanten. Het waren voornamelijk de bloeiende kamerplanten die minder aangevoerd werden. Vorig jaar werden er in deze week maar liefst 1,6 miljoen bloeiende kamerplanten aangevoerd, nu zijn dat er
1,4 miljoen. Een aanvoerdaling van ruim 10%. Vooral de Campanula en Kalanchoë werden minder aangevoerd met respectievelijk 48% en 34%. Het gemiddelde prijsniveau laat wel een positieve ontwikkeling zien, deze steeg met 12% van fl.1,78. naar fl.2,00.
De aanvoer van groene kamerplanten bij de klok loopt aardig door. Afgelopen week steeg de klokaanvoer zelfs met 5%. Er werden vooral meer Ficussen (+14%), Varens (+12%) en Palmen (+5%) aangevoerd. De gemiddelde prijs steeg met 4% van fl.2,32 naar fl.2,41. De aanvoer van tuinplanten bij de klok liep behoorlijk terug, met bijna 30%. Vooral vaste planten werden minder aangevoerd (-30%). Het natte weer van afgelopen week speelt hierbij een belangrijke rol.

Deel: ' Daling van verkoop planten in vakantieweken '
Lees ook