Volleybal Vereniging SSS Barneveld


3/7/2003 Dames SSS plaatsen zich voor halve finales bekertoernooi.
SSS dames 1 - Renswouw 3 - 0 setstanden 25 - 23; 25 - 23 en 25 - 23.

De dames van SSS zijn er gisteren in een aardig gevulde sportzaal in Achterveld in geslaag om zich te plaatsen van de halve finales van het regiobekertoernooi. Hoewel de uitslag van 3 0 doet vermoeden dat dit zonder slag of stoot ging was het beeld van de wedstrijd anders en boden de dames uit Renswoude zeer goed tegenspel.

Renswoude begon gehandicapt aan deze wedstrijd, doordat in de loop van de week enkele speelsters geveld werden door ziekte en donderdagavond of nog niet inzetbaar waren of slechts op halve kracht konden spelen. Het zorgde coach Sjaak Vos dan ook de nodige hoofdbrekens om een zo sterk mogelijk team samen te stellen. Toch was het Renswoude dat als eerste het iniatief nam in deze wedstrijd en een 2 0 voorsprong nam. Langzaam maar zeker kwam SSS echter beter in haar spel en een goede serviceserie van Carolien Minnen zorgde ervoor dat SSS naar een 7 4 voorsprong uitliep. Lang konden ze echter niet genieten van deze voorsprong, want Renswoude knokte zich bij 11 11 weer op gelijke hoogte met SSS en liep daarna door naar een 16 13 voorsrpong. Deze werd daarna ongedaan gemaakt door wederom een goede serviceserie van Carolien Minnen, waardoor SSS wederom aan de goede kant van de score kwam en een voorsprong nam van 23 17. Doordat beide ploegen de volgende side out in winst wisten om te zetten, kreeg SSS op 24 18 haar eerste setpunt, maar dit werd door Renswouw teniet gedaan. Ook de volgende 4 punten waren voor de dames van Renswouw dankzij een goede service van Jolanda Meerveld en knap verdedigen van alle speelsters, maar hierna konden zij het niet meer bolwerken en was de winst voor SSS met 25 23.

In de tweede set kwamen Mirjam Schoemaker en Sabine Steinebach binnen de lijnen voor Rianne van der Linde en Titsia van de Brink. Ook in deze set was het SSS dat als eerste enkele punten voorpsrong wist te nemen en een voorsprong van 10 7 wist op te bouwen, maar wederom wilde Renswouw zich niet gewonnen geven en knokkend voor elk punt namen ze zelf een 15 - 13 voorsprong. Een goede service van Annemieke de Groot bracht SSS weer langzij en dit bleef zo tot 22 22. Hierna wist Hester Seton de verdediging van Renswouw dermate te ontregelen met haar service dat SSS op 24 22 haar eerste setpunt kreeg in deze set. Dit werd nog niet verzilverd, maar bij de volgende was het wel raak en was ook deze set met 25 23 een prooi voor SSS.

In de derde set kwamen Rianne van der Linde en Titsia van de Brink weer binnen de lijnen en moesten Carolien Minnen en Hester Seton voor het op de bank plaats nemen. Deze set begon voor SSS zeer voortvarend en met een zeer goed geplaatste opslagenserie zorgde Kristel Haalboom ervoor dat SSS een 6 0 voorsprong nam. Lang konden de Barneveldse dames hiervan niet genieten, want Fieke van der Schouw zorgde er in de volgende opslagbeurt voor dat Renswouw tot 6 4 terugkwam.. Tot 14 11 hield SSS een voorsprong in deze set, maar vrij spoedig daarna stonden beide teams weer met elkaar op gelijke hoogte. Dit bleef zo tot 23 23 op welke stand Annemieke de Groot er met haar service voor zorgde dat SSS de winst pakte met 25 23 en zich zo plaatste voor de halve finales.

Na afloop was coach Brand van Roekel blij met de winst. We hebben vanavond erg diep moeten gaan om de winst in deze partij te behalen. Bij vlagen wisten we erg goed te spelen, maar er waren ook momenten dat je kon zien dat we een paar weken niet gespeeld hadden. Daarnaast moet ik de ploeg van Renswouw een compliment maken, die het ons, ondanks dat enkele speelsters niet helemaal fit waren, elke set zeer moeilijk wisten te maken. Gelukkig wisten we ze in elke set net voor te blijven.

Deel: ' Dames SSS plaatsen zich voor halve finales bekertoernooi '
Lees ook