Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT BREDA

Datum: 7/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Persberichten team Centrum

Damesfiets voor 10 Euro ongeloofwaardige smoes

Een 20 jarige Bredanaar is zaterdagavond om 23.00 uur op de Markendaalseweg door de politie aangehouden toen hij samen met zijn vriendin met een damesfiets liep te sjouwen. Eerst zou de fiets van hem zijn, maar later verklaarde hij de fiets voor 10 Euro te hebben gekocht van de grote onbekende.

Een mooie smoes, maar wel een waar de politie helemaal niet in gelooft. Tegen de 20 jarige koper van die fiets is proces-verbaal opgemaakt ter zake heling cq diefstal van de fiets. De fiets is in beslag genomen. Wie de echte eigenaar van de Lowland Touring damesfiets is is nog niet bekend.

Persberichten team Etten-Leur

Man mishandeld

Op de Hazebroekstraat te Etten-Leur is vrijdagnacht een 19 jarige man uit Etten-Leur door ten minste 3 personen mishandeld. De mishandelingen zou zijn gepleegd door de inzittenden van een personenauto. Hierbij zouden stokken zijn gebruikt. Beide inwoners uit Etten-leur waren bij het zien van de dreiging gevlucht, maar de 19 jarige werd ingehaald en mishandeld. De daders zijn na de mishandeling weer in de auto gestapt en hard weggereden.

De 19 jarige Ettenleurenaar heeft er geen enkele verklaring voor waarom de inzittenden van een auto hem zo hebben geschopt en geslagen. Een vrouw die ook in de auto zat zei tegen het slachtoffer toen hij op de grond lag: nou weet jij ook eens wat het is om in elkaar geslagen te worden. Deze opmerking is voor het slachtoffer niet te plaatsen. Door de mishandeling heeft het slachtoffer een hoofdwond opgelopen die moest worden gehecht. Tevens heeft hij diverse blauwe plekken en sneuvelde zijn horloge. De vriend van het slachtoffer wist aan zijn belagers te ontkomen, maar ook hij was met een stok achterna gezeten door een van de inzittenden van de personenauto. De politie van het team Etten-Leur stelt een onderzoek in.

Persberichten team Moerdijk

Aluminiumladders van auto gestolen
Zaterdagmorgen ontdekte de bestuurder van een bestelbus dat er vanaf zijn bus twee aluminumladders waren gestolen. De ladders waren met hangsloten aan de imperial vastgemaakt, maar dat maakte de dief kennelijk niet uit. De bus stond op de carpoolplaats aan de Parallelweg te Fijnaart geparkeerd. De waarde van de ladders is niet bekend.

Tanken met valselijk gebruik tankpas baas

Afgelopen zaterdag heeft de politie van het team Moerdijk een 35 jarige man uit Gorinchem aangehouden, die regelmatig anderen de kans gaf de tankpas van zijn baas te gebruiken. Toen de kosten in korte tijd opliepen tot enkele honderden Euros ontstond bij het Moerdijksebedrijf de nodige twijfels tegen de chauffeur. De dieselbus waarin de man reed kon kennelijk ook gewone benzine en gas gebruiken.

De werknemer, die via een uitzendbureau werkte, heeft inmiddels zijn tankpas en bedrijfsbus bij de baas in kunnen lleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij bekende de feiten te hebben pleegd en verklaarde bereid te zijn het geld terug te betalen. Een mooi gebaar, maar het vertrouwen bij de baas was door het optreden te veel geschaad. De werknemer mag niet meer bij het bedrijf terugkomen.

Deel: ' Damesfiets voor 10 Euro ongeloofwaardige smoes '
Lees ook