DAMOVO

Damovo en Telia Int. Carrier gaan wereldwijde samenwerking aan

Damovo en Telia International Carrier gaan een wereldwijde samenwerking aan voor zakelijke klanten

Londen - Damovo en Telia International Carrier (Telia IC) zijn een wereldwijde zakelijke samenwerking aangegaan waarin Damovo voor Telia IC de leverancier van de communicatiediensten en de partner voor de systeemintegratie wordt. Hierdoor kunnen Damovo en Telia IC een volledig dienstenpakket aanbieden onder de naam Damovo Managed Services.

Dankzij deze zakelijke samenwerking zal Damovo haar zakelijke klanten een volledig dienstenpakket kunnen aanbieden, van geheel verzorgde spraaktoepassingen tot IP Virtual Private Network (VPN) diensten. Deze overeenkomst stelt beide partners in staat om in te spelen op de marktbehoeften wat betreft kosten, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de benodigde communicatiediensten.

Damovo is een wereldwijd werkend, dienstverlenend bedrijf dat bedrijfscommunicatie van wereldklasse levert en internationaal meer dan 26.000 organisaties met advies bijstaat. Als leverancier van communicatieoplossingen, beschikt Damovo niet over een eigen R&D-afdeling. Dit is een bewuste keuze waardoor Damovo klanten de beste producten in hun klasse aan kan bieden van andere producenten.

'In onze zoektocht naar een partner waren de doorslaggevende factoren voor ons de volgende: stabiliteit, capaciteit om vernieuwende oplossingen te bieden, een vergelijkbare cultuur en engagement tegenover de klanten. Telia is een gevestigde en solide onderneming, en beschikt over een netwerk dat het door ons gewenste bereik beslaat,' aldus Pearse Flynn, CEO van Damovo. 'Wat betreft samenwerking en bereidheid om een stuwende kracht te zijn voor onze activiteiten, bleek Telia een voor de hand liggende keuze.'

Telia IC beschikt over een uitgebreid multifiberoptisch netwerk - het 'Viking Network' - dat ze geheel in eigendom hebben en dat wereldwijd een hoge capaciteit aan bandbreedte en end-to-end connectivity biedt. Telia IC produceert en verkoopt grootschalig diensten binnen infrastructuur, in lokaal verband, netcapaciteit, spraaktoepassingen en IP, en dit aan een steeds groter wordend segment internationale klanten.

'In onzae ogen heeft Damovo een unieke, niet te categoriseren benadering om de communicatiebehoeften van zakelijke klanten in te vullen,' meent Erik Heilborn, CEO van Telia International Carrier. 'Onder de vleugels van Damovo Managed Services en met de ondersteuning van de IP backbone- en netwerkdiensten van Telia IC, heeft deze benadering heel wat te bieden aan bedrijven die op zoek zijn naar een onbevooroordeelde oplossing voor zakelijke communicatieproblemen.'

Achtergrondinformatie over Telia International Carrier

Telia International Carrier, een volle dochtermaatschappij van Telia, levert IP, capaciteit, spraaktoepassingen, infrastructuurdiensten en netwerkoperator-onafhankelijke co-locatiediensten. Het bedrijf is momenteel een van de grootste Europese carriers van transatlantisch IP-verkeer naar de V.S.

Het multifiberoptisch netwerk - het 'Viking Network' - dat volledig in handen is van de onderneming, levert wereldwijd een hoge capaciteit aan bandbreedte en end-to-end connectivity. Het netwerk is een kapitaalintensieve onderneming waarmee Telia International Carrier een bereik heeft door heel Scandinavië, Europa en de V.S. De infrastructuur in Europa werd ontworpen als een multiduct netwerk dat alle belangrijke steden verbindt met communicatie, ondersteunende IP, spraaktoepassingen en data. Het netwerk telt ongeveer 40.000 strekkende kilometers overal in Europa en de V.S. en het verbindt 50 grote steden door middel van 120 aanwezigheidspunten.

Telia is de Scandinavische marktleider in communicatie. Het afgelopen jaar hebben we de groep efficiënter gemaakt door ons te concentreren op onze kernactiviteiten en de flexibiliteit te verhogen. Onze vier kernactiviteiten zijn de volgende: mobiele communicatie, internetdiensten, internationale carrieractiviteiten en vaste netwerkactiviteiten.

Telia staat genoteerd op de Stockholmsbörsen. In 2001 bedroeg het totale zakencijfer 57.196 miljoen Zweedse Kronen en stelde het bedrijf 17.149 mensen te werk.

Bezoek Telia op https://www.telia.com.

Voor meer informatie over Telia International Carrier, neemt u contact op met:
Communication Director, Magnus Nerell op +46 8 713 33 41

Achtergrondinformatie over Damovo SA

Damovo is een wereldwijd dienstenbedrijf dat bedrijfscommunicatie van wereldklasse levert.

Via adviesverlening, ontwerpen, toepassingen en management, levert Damovo geavanceerde bedrijfsoplossingen in de volgende segmenten: mobiele oplossingen, oplossingen met spraaktoepassingen, bedrijfsrelatiemanagement, volledig verzorgde diensten, data- en geconvergeerde netwerken en e-samenwerking.

Damovo levert een assortiment met de meest geavanceerde oplossingen , van de hand van 's werelds toonaangevende leveranciers.

Damovo stelt meer dan 2.600 mensen te werk, realiseert een zakencijfer van bijna 1 miljard Euro en beschikt wereldwijd over 18 kantoren in Europa, Latijns-Amerika, Australië en Azië.

Damovo beschikt over een klantenlijst bestaande uit 26.000 internationale organisaties uit overheidskringen, de banksector, openbare diensten, nutsvoorzieningen en gezondheidszorg, welke stuk voor stuk financieel zeer goed aangeschreven staan.

De belangrijkste afzetmarkten van Damovo zijn: Australië, Brazilië, Duitsland, Italië en het V.K. Daarnaast is Damovo ook actief in Argentinië, België, Colombia, Tsjechië, Hongarije, Ierland, Mexico, Polen, Portugal, Slowakije, Zweden, Zwitserland en Venezuela.

Damovo werd in September 2001 opgericht door middel van een investering van Apax Partners voor een bedrag van 480 miljoen USD met het oog op 80% van de rechtstreekse verkoop- en serviceactiviteiten van Ericsson Enterprise.

Damovo werd benoemd tot de officiële zakelijke communicatiepartner van 'Jordan Grand Prix'.

Bezoek Damovo op https://www.damovo.com.

Neem voor meer informatie over Damovo contact op met:

Richard Cook, big PR
Tel: +44 (0) 207 229 8827
E-mail: richard.cook@biggroup.co.uk

27 mei 02 09:39

Deel: ' Damovo en Telia Int. Carrier gaan wereldwijde samenwerking aan '
Lees ook