Jonge voorburgse dirigent bij academy of vocal arts

Jonge voorburgse dirigent bij academy of vocal arts

De 19-jarige Daniëlle van Lieshout uit Voorburg is per 1 januari 2016 benoemd tot dirigent van het Haags Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts. Zij neemt het stokje over van Silvère van Lieshout, die geldt als een autoriteit op het gebied van de kinder- en jeugdkoorzang in binnen- en buitenland.

Het Haags Kinderkoor is onderdeel van de Academy of Vocal Arts, een klassieke zangopleiding voor kinderen vanaf 3 jaar. De koorleden van dit koor krijgen zangles, hebben geleerd van blad te zingen en treden regelmatig op. Het repertoire van het koor is klassiek gericht, maar zeer uiteenlopend in muzikale stijl. Zo zingen zij op 20 maart de Matthäus Passion van Bach en brengen zij in mei een internationaal programma tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (België).

Het seizoen wordt afgesloten op 25 juni met Summer Sounds, het jaarlijkse zomerconcert van de Academy of Vocal Arts, waar ook alle opleidingskoren én Musicanti, het selectiekoor van de ACVA, zich presenteren.

Daniëlle van Lieshout zong zelf ook in het Haags Kinderkoor en in Musicanti. Momenteel zingt zij in Vocaal Ensemble Cantamare, het jeugdensemble van de ACVA, waarmee zij op 20 maart de Johannes Passion van Bach zal uitvoeren, onder leiding van Silvère van Lieshout.

Daniëlle volgde een muzikale opleiding bij de ACVA, waaraan zij inmiddels al enkele jaren is verbonden als docent solfège en muziektheorie. Daarnaast volgde zij cursussen in Duitsland bij Volker Hempfling en Michael Reif. Het is een groot goed dat een zo jong, begaafd iemand haar passie wil doorgeven aan de jongste generatie en werkt aan de verbetering van het muzikale klimaat in Nederland! Wie haar in actie wil zien, kan terecht op www.acva.nl voor informatie over concerten van het Haags Kinderkoor.

Deel: ' Daniëlle van Lieshout (19) benoemd tot dirigent Haags Kinderkoor '


Lees ook