Danka Nederland formeert Digitale Divisie en een Grafisch Team

Woerden, 18 mei 1999 - Danka Nederland heeft met ingang van april 1999 een Digitale Divisie geformeerd, die zowel intern als extern ondersteuning verzorgt op het gebied van digitale reproductie. Met de Digitale Divisie, die bestaat uit de onderdelen Consultancy, Training en Software Support, speelt Danka in op de toenemende vraag naar digitale printers en copiers, als ook bijbehorende ondersteuning en trainingen op dit gebied. Verder heeft Danka het Grafisch Team opgericht, dat zich volledig concentreert op de grafische sector. Naast het Grafisch Team heeft Danka reeds een team gericht op de overheid en een team gericht op key accounts.

Met het Grafisch Team wil Danka steeds meer branchegericht gaan werken. De directe aanleiding tot de oprichting van dit team is de introductie van Kodak DigiSource 9110 en de overname van de Kodak activiteiten op het gebied van high volume reproductie door Heidelberg. Hoewel Danka al vele jaren actief is in de grafische sector, biedt de DigiSource nieuwe mogelijkheden voor drukkerijen, print shops en uitgeverijen. Danka is nu in staat voor deze doelgroep een totaaloplossing te leveren, inclusief de benodigde consultancy en ondersteuning. Danka signaleert dat drukkerijen steeds vaker offset aanvullen met Printing on Demand (afdrukken op aanvraag), ofwel het beschikbaar maken van documenten, wanneer en waar ze ook nodig zijn, in de gevraagde hoeveelheden en in de gewenste vorm. Het Grafisch Team, dat bestaat uit vijftien specialisten, kan hierbij assisteren.

De Digitale Divisie kan indien nodig het Grafische Team ondersteunen op diverse terreinen. Zo kan de afdeling Consultancy het team bijstaan bij het inventariseren van de behoeften en de mogelijke oplossingen bij klanten. Vervolgens kan het Grafische Team, afhankelijk van de situatie aangevuld worden met specialisten op het gebied van training en ondersteuning, de klant begeleiden bij de aanschaf, installatie en het gebruik van een digitaal printsysteem.

Danka Business Systems PLC is een van de grootste onafhankelijke leveranciers van kantoorautomatiserings-apparatuur en aanverwante producten en diensten. De organisatie telt 22.000 werknemers verspreid over 700 vestigingen in 42 landen. Het Europese hoofdkantoor van Danka Business Systems PLC is gevestigd in Londen, Engeland. Het Amerikaanse hoofdkantoor bevindt zich in St. Petersburg, Florida. Danka is genoteerd aan Nasdaq en de London Stock Exchange.

Voor meer persinformatie:
Danka Nederland B.V., contactpersoon: Marloes Antheunis, Tel.: 0348 - 405 423, E-mail: m.antheunis@danka.nl, World Wide Web: https://www.danka.com of Monogram Communication Strategies (MCS) B.V., contactpersoon: Geertje Wagenaar, tel.: 023 - 562 82 08,
e-mail: geertjew@monogram.nl, World Wide Web: https://www.danka.com

NB: de elektronische versie van dit persbericht is te downloaden vanaf de Persberichten Databank op het World Wide Web: https://www.persberichten.com.

Deel: ' Danka formeert Digitale Divisie en een Grafisch Team '
Lees ook