Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Danka introduceert de Danka IC 5000, een imponerend hoogvolume kleursysteem dat nieuwe standaarden zet op het gebied van kwaliteit en productiviteit

Woerden, 23 augustus 2001 - Danka introduceert het Danka IC 5000 kleursysteem ter vervanging van de Danka C2000 en de C1900. De IC 5000 kenmerkt zich door zijn hoge kwaliteit en productiviteit. De grafische afdrukkwaliteit, productiviteit en betrouwbaarheid maken de IC 5000 uitermate geschikt voor de professionele grafische industrie en de grote huisdrukkerijen. Het systeem leent zich uitstekend voor hoge kwaliteit "printing-on-demand" opdrachten in hoge volumen. Bovendien is het eenvoudig om boekwerken te produceren door een online afwerkeenheid, de Nagel finisher, welke kan vouwen, rughechten en schoonsnijden. Door gebruik te maken van de A3+ mogelijkheid kan zodoende een volledig schoongesneden boekje worden geproduceerd. Tevens vormt de IC 5000 via de Velocity DPS/DWS software de ideale combinatie met het Heidelberg Digimaster hoogvolume zwart/wit printsysteem. De Velocity software stuurt kleurbestanden automatisch naar de Danka IC 5000 en de zwart/wit pagina's naar de Heidelberg Digimaster, waar de Inserter voor het samenvoegen van de diverse pagina's zorgt.

De productiviteit van de Danka IC 5000 wordt gewaarborgd door de snelheid van 50 A4-afdrukken per minuut. Door de toepassing van een rechte papierbaan, verbeterd papiertransport en dubbelzijdig afdrukken zonder duplexlade wordt bovendien een hoge betrouwbaarheid gegenereerd. Daarnaast is het mogelijk om dik papier (tot 253 g/m2) vanuit het paperdeck af te drukken. De kwaliteitsresultaten worden behaald met de specifieke AIR technologie(Automatic Image Refinement) dat al eerder werd toegepast bij de C1700/1750. Met behulp van de AIR en de algoritmische screening technologie is het mogelijk tekeningen en lijnen met een 800 x 400 dpi resolutie te produceren. Lijnen en tekst worden scherp en helder afgedrukt. Zelfs lijnen die verwerkt zijn in halftoon beelden worden extreem scherp gereproduceerd. De afdrukken zijn dus fijner en meer gedetailleerd. Tevens is het mogelijk een groter kleurbereik te behalen. Dit heeft te maken met de nieuw ontwikkelde toner en de verhoogde helderheid van het kleurpigment, met name zichtbaar bij magenta (+ 26%). Het resultaat: heldere en realistische kleurenafdrukken. Dit wordt nog versterkt door het minimale gebruik van fuserolie, waardoor afdrukken een matte uitstraling krijgen.

Met de introductie van de IC 5000 is het kleurenproductportfolio van Danka bijzonder compleet. De
IP 280 welke in oktober wordt geïntroduceerd en de recentelijk geïntroduceerde Infotec 7256Z en 7356DZ gelden als totaaloplossingen voor de office-omgeving. In het mid-range segment treffen wij de ook recentelijke geïntroduceerde Infotec 7513 en de Danka C1700/1750 en het groeiende high-end segment kan Danka vanaf nu bedienen met de Danka IC 5000.

Voor meer persinformatie & beeldmateriaal:
Tom Schalken
0348 - 405 421
E-mail: t.schalken@danka.nl
Of kijk op: www.danka.nl

Deel: ' Danka introduceert Danka IC 5000 printer '
Lees ook