PERSBERICHT

Danny Blind verricht opening 17-e editie Holland Cup in Almere

Ex-international Danny Blind verricht op dinsdag 23 juli de officiële opening van de 17e Holland Cup in Almere. Dit evenement mag zich, dankzij de deelname van 175 teams uit 18 landen, het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland noemen.

Blind zal om 20.00 uur op het grote podium op de Grote Markt in Almere het spectaculaire startschot geven voor de Holland Cup. Dat gebeurt nadat de 3500 deelnemende sporters in een internationale vlaggenparade van het Stadhuisplein naar de Grote Markt zijn gelopen.

Deelnemende teams uit de Verenigde Staten en uit 17 Europese landen doen vanaf woensdag 24 juli mee aan het groots opgezette toernooi, dat wordt afgewerkt op vijf sportparken in Almere. Alle finalewedstrijden worden op zaterdag 27 juli afgewerkt op sportpark De Marken van het jubilerende SV Almere. Die zaterdagavond worden ook de prijzen uitgereikt op het podium aan de Grote Markt.

Op hetzelfde podium vindt tijdens de Holland Cup iedere avond een entertainmentprogramma plaats, dat niet alleen bedoeld is voor de duizenden deelnemers, maar ook voor inwoners en bezoekers van Almere. Op woensdagavond 24 juli is dat vanaf 19.30 uur de Coca Cola Beach Party, op donderdag 25 juli vanaf 19.30 uur een DJ's Show en op vrijdag 26 juli van 19.30 tot 22.30 uur een Surprise Party.

Vanaf zondag 21 juli kunnen de deelnemende teams zich laten inschrijven in het Holland Cup Centrum, dat dit jaar is gehuisvest in sporthal De Toekomstgroep aan de Bongerdstraat in Almere Parkwijk. Het Centrum bestaat uit een grote Dining Hall (waar alle deelnemers van dinsdag tot en met zaterdag centraal dineren), een pub, een informatiecentrum, het coördinatiecentrum en een EHBO post. Op het Centrum wordt geen alcohol geschonken aan personen onder de 16 jaar.

Opening door Danny Blind

Danny Blind is voor de openingshandeling op dinsdag 23 juli 'gestrikt' door Adidas, één van de hoofdsponsoren van de Holland Cup. Blind, geboren op 1 augustus 1961 in het Zeeuwse Oost-Souburg, heeft een rijke carriere achter de rug als speler. Hij speelde zeven seizoenen voor Sparta, 13 seizoenen voor Ajax en was in totaal 537 keer actief als betaald voetballer in de Nederlandse eredivisie.

Met Ajax won hij vrijwel alle landelijke en internationale prijzen. Danny Blind werd als Ajacied vijf keer landskampioen, hij won drie keer de nationale beker en drie keer de Nederlandse Supercup. In 1987 sleepte hij de Europa Cup 2 in de wacht, in 1995 won hij de Champions League, in datzelfde jaar mocht hij de Wereldbeker voor clubteams vasthouden. Ook de Europese Supercup staat op zijn erelijst.

Blind kwam tussen 1986 en 1996 in totaal 41 keer uit voor het Nederlands elftal. Zijn debuut maakte hij op 29 april 1986, bij het duel Nederland-Schotland. De verloren halve finale van het EK 1996, in Engeland tegen Frankrijk, was de laatste keer dat Blind Oranje vertegenwoordigde. Naast de Wereldkampioenschappen van 1990 in Italië en 1994 in de Verenigde Staten, maakte Blind ook het EK van 1992 in Zweden mee.

Na afloop van zijn voetballoopbaan werd Danny Blind aanvankelijk directeur spelersbeleid bij Ajax. Sinds 2000 was hij (jeugd)trainer bij Ajax en leidde hij het A 1-team nog naar de landstitel. Hoewel Blind nog een contract had tot 2004, is de Zeeuw niet meer werkzaam bij 'zijn' Ajax. Nog onbekend is waar hij zijn volgende stappen zal zetten in de voetballerij.

Het wedstrijdschema van de Holland Cup is reeds te zien op de Internetsite (www.hollandcup.nl). Hier staan voor, tijdens en na het internationale toernooi ook alle andere bijzonderheden vermeld.

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Danny Blind verricht opening 17-e editie Holland Cup in Almere '
Lees ook