Danny de Munk te gast bij Philips Symfonie Orkest.

Het Philips Symfonie Orkest (PSO) geeft op zondag 7 februari zijn traditionele familieconcert in het auditorium van de Technische Universiteit te Eindhoven. Het programma heeft een "maffioso" karakter met werken van onder andere Rossini, Weill en Bennett. Als gastsolist zal Danny de Munk aan dit concert meewerken. De muzikale leiding in dit voor jong en oud aantrekkelijke programma is in handen van Jules van Hessen, de vaste dirigent van het Philips Symfonie Orkest, die tevens de muziekstukken op een passende manier zal inleiden. Het concert begint om 12.00 uur en is gratis toegankelijk.

Danny de Munk werd reeds op 12-jarige leeftijd bekend door de rol Ciske in de film "Ciske de Rat". Destijds werd deze film door meer dan drie miljoen mensen in Nederland bekeken. Drie jaar later speelde hij de rol Barendje in "Op hoop van Zegen". Ook werkte hij mee aan de film "De Vuurdoop", die bekroond werd met het Gouden Kalf voor de beste korte film van 1988. Danny de Munk ging zich ook op musicalgebied begeven met de rol Marius in "Les Misirables". Ook was hij te zien in de musicals "Cyrano de Bergerac", "Pumpboys & Dinettes" en de films "All Stars" en "De Jantjes". Momenteel speelt Danny de Munk de rol Mickey in de musical "Blood Brothers". Tijdens het familieconcert zal hij een aantal bekende songs zingen met het Philips Symfonie Orkest.

Het Philips Symfonie Orkest bestaat uit goed getrainde musici, waarvan velen ook een conservatoriumopleiding hebben genoten. Het orkest staat bekend als een van de toonaangevende amateurorkesten in Nederland, dankzij hoge toelatingseisen en zeer vakkundige leiding. Dirigenten als Otto Glastra van Loon, Hein Jordans, Louis Stotijn en momenteel Jules van Hessen brachten het publiek met dit orkest in vervoering. In 1995 werd een zeer succesvolle concertreis gemaakt naar de Chinese hoofdstad Beijing.

De huidige dirigent Jules van Hessen studeerde o.a. bij Stotijn, Rosjdjestvenski, Fournet en Iwaki. Hij is vaste dirigent van het Nederlands Theaterorkest, won vele prijzen en heeft o.a. in Denemarken, Engeland, Mexico en Oostenrijk gedirigeerd. In Nederland dirigeerde hij het merendeel van de professionele symfonieorkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Bij Forum in Enschede en diverse operahuizen in Duitsland dirigeerde hij operavoorstellingen. In 1994 heeft hij in de Verenigde Staten het San Francisco Chamber Orchestra gedirigeerd. In 1996 maakte hij zijn Israëlisch debuut.

Deel: ' Danny de Munk te gast bij Philips Symfonie Orkest '
Lees ook