Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

DANNY VAN DONGEN NEGENDE IN HECTISCHE RACE RENAULT CLIO CUP

Spa-Francorchamps (B), 23 september 2001. De 18-jarige Zandvoortse autocoureur Danny van Dongen is tijdens de zesde race van de Fly You Clio Renault Sport Cup als negende geëindigd. Hij begon de race op de zestiende plaats. De race werd verreden op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen.

De door Kenwood gesteunde Danny van Dongen maakte een goede en een slechte training mee. "De eerste tijdtraining werd in de regen verreden, toen reed ik de negende tijd van het 55 auto s tellende veld", vertelde Danny enthousiast. "Alleen de bekende merkencup-toppers, zoals mijn teamgenoot bij Van Marwijk Passion powered by Kroon Racing Phil Bastiaans, waren sneller. Ik ben zeker tevreden met dit resultaat."

De tweede training werd onder droge omstandigheden verreden, waardoor de tijden sneller waren. Danny kwam nu niet verder dan de zestiende tijd. Dit was tevens zijn startpositie voor de race op zondagmiddag. "Ik reed net als mijn teamgenoten met een verkeerde afstelling", verklaarde Danny het tegenvallende resultaat. "Mijn Renault Clio lag niet goed in de bochten, ik had veel last van overstuur."

Danny had geen goede start. "Ik kon de startlichten niet zien", vertelde hij. Bij de start kreeg Danny een tikje, maar daar had hij geen last van. Korte tijd later zag de jonge coureur aan alle kanten auto s om zich heen spinnen en glijden. "Ik moest echt slalommen", blikte hij terug. "Gelukkig ging het allemaal goed en werd ik door niemand geraakt."

Danny verbeterde vervolgens zijn positie, mede doordat verschillende deelnemers uitvielen. Ook kregen enkele rijders een stop & go penalty vanwege diverse ongeoorloofde acties. Danny kwam tenslotte als negende over de finish, een fractie van een seconde achter Roeland Voerman die achtste werd. "Ik heb een goede race gereden, ik ben gezien mijn minder succesvolle training tevreden met mijn negende plaats", concludeerde het jonge talent.

De laatste race van de Fly You Clio Renault Sport Cup wordt verreden op 7 oktober op Circuit Park Zandvoort. Het kampioenschap is inmiddels beslist in het voordeel van Jeroen Bleekemolen.

Uitslag: 1. Jeroen Bleekemolen, 8 ronden in 26:51.301; 2. Michael Bleekemolen, op 4.628; 3. Pim van Riet, op 8.775; 9. Danny van Dongen, op 21.392.

Stand na zes races: 1. Jeroen Bleekemolen 118; 2. Phil Bastiaans 84; 3. Jeroen Reijntjens 69; 9. Danny van Dongen 32.

Voor de redactie:

Voor nadere informatie: Danny van Dongen, tel. (06) 555 64 307

Zoekwoorden:

Deel: ' Danny van Dongen negende in hectische race Spa-Francorchamps '
Lees ook