Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

DANNY VAN DONGEN ZESDE NA GROOTSE INHAALRACE

Zandvoort, 7 oktober 2001. De 18-jarige Zandvoortse autocoureur Danny van Dongen heeft zijn seizoen in de Fly You Clio Renault Sport Cup op zeer fraaie wijze afgesloten. Tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort reed het jonge talent als een mes door het competitieve veld van de vijftiende naar de zesde plaats.

De kwalificatietraining van de Fly You Clio Renault Sport Cup verliep allesbehalve naar wens voor Danny van Dongen. "Ik had in de aanloop naar de race op gebruikte banden getest. Ik was heel tevreden over het weggedrag van mijn Renault Clio. Toen ik tijdens de tijdtraining op nieuwe banden een tijd wilde zetten, was de wegligging van mijn auto opeens een stuk minder. Daardoor kwam ik niet verder dan de vijftiende startplaats", aldus de jonge coureur.

Voorafgaande aan de race veranderde Danny samen met zijn team Van Marwijk Passion powered by Kroon Racing de afstelling van zijn Kenwood Renault Clio. Dat bleek een succes. Danny reed een prachtige race, die hem uiteindelijk op de zesde plaats deed belanden. "Ik had een zeer goede start, na de eerste ronde lag ik al tiende en had ik vijf tegenstanders gepasseerd", aldus Danny na de race. "In de rest van de wedstrijd had ik ook weinig moeite met de rijders voor mij. Helaas kwam ik voor de vijfde plek 0,2 seconde tekort op de finishlijn."
Danny wees tevreden op de rondetijden die hij in de race gereden had. "Mijn snelste rondetijd in de race is 1:57,8, dat is maximaal 0,2 seconde minder snel dan de top drie in de race heeft gereden." De zesde plaats is Danny's beste seizoensprestatie. In het ultracompetitieve veld (60 auto's!) eindigde Danny van Dongen op de negende plaats in het algemeen klassement.

Danny kijkt met een goed gevoel terug op zijn afsluitende race in de Fly You Clio Renault Sport Cup. "Ik ben echt vreselijk blij met dit resultaat, zeker ook met het oog op volgend jaar. Ik heb laten zien dat ik volgend seizoen om de ereplaatsen kan vechten in de Renault Clio Cup, de meest competitieve raceklasse van Nederland. Ik wil mijn team Van Marwijk Passion powered by Kroon Racing en mijn sponsors bedanken voor hun steun, en ik hoop dat we volgend seizoen op dezelfde voet door kunnen gaan", blikte Danny vooruit.

Uitslag: 1. Jeroen Bleekemolen, 10 ronden in 19:44.643; 2. Sebastiaan Bleekemolen, op 2.208; 3. Marcel van Vliet, op 3,319; 6. Danny van Dongen, op 9.729.
Eindstand na zeven races: 1. Jeroen Bleekemolen 139; 2. Phil Bastiaans 94; 3. Pim van Riet 82; 9. Danny van Dongen 42.

Voor de redactie:
Voor nadere informatie: Danny van Dongen, tel. (06) 555 64307

Deel: ' Danny van Dongen zesde in Fly You Clio Renault Sport Cup '
Lees ook