Gemeente Breda


DANSGEZELSCHAP DE STILTE EN PLEIN PUBLIC

Wegens succes geprolongeerd,
De dansers van het professionele Bredase dansgezelschap De Stilte nemen op vrijdag 13 augustus vanaf 20.30 uur de touwtjes in handen op het voorplein van het Breda's Museum en laten het publiek overdonderd achter. Vorig jaar was De stilte ook al van de partij in En Plein Public met de productie `Binnenstebuiten'. Deze voorstelling werd met veel enthousiasme onthaald. Voor de organisatie een reden om dit inspirerende gezelschap ook dit jaar te vragen een voorstelling te maken.

Ditmaal laat De Stilte zich inspireren door de voorgevel van het Breda's Museum. Choreograaf en zakelijk leider Jack Timmermans heeft voor de danseressen: Gertie Bergstra, Marjolein Elvers, Elles van Eijmeren, Nadia Heiden, Jelica Kasanin, Nana van Moergestel, Kristine Ogryzkova, Liesbeth van Velzen en Froukje Walther een op de locatie toegesneden voorstelling gemaakt. Rianne de Witte is verantwoordelijk voor passende kostuums.

De zomer cultuurserie En Plein public wordt georganiseerd door de dienst Cultuur van de gemeente Breda en beleeft dit jaar haar tweede editie. Net als in 1998 heeft de organisatie gestreefd naar een zo breed mogelijk programma waarin verschillende disciplines en gezelschappen aan bod komen.

De voorstelling van De Stilte begint op vrijdag 13 augustus om 20.30 uur op het voorplein bij het Breda's Museum. Ook deze voorstelling van En Plein Public is gratis toegankelijk.

Breda, 11 augustus 1999

Deel: ' Dansgezelschap De Stilte En Plein Public in Breda '
Lees ook