Aan de kunstredactie, PERSBERICHT 1998/1999, nr. 075 Amsterdam, maandag 28 december 1998

A TASTE OF GLAMOUR een dansopera van JOAQUIM SABATÉ

Op zondag 17 en maandag 18 januari is de bijzondere dansopera A Taste of Glamour van Joaquim Sabaté te zien in de Grote Zaal van Theater Bellevue. De voorstelling begint om 20.30 uur.

A Taste of Glamour
Welke intriges speelden zich af aan het hof van Caligula en wie werd op gruwelijke wijze vermoord in het China van de Mandsjoe-dynastie? Wat heeft het leven van de Borgia's gemeen met dat van Marilyn Monroe? De roem en ondergang, hoogmoed en nederlaag van kleurrijke, al dan niet historische figuren uit deze verschillende culturen spreken nog steeds tot de verbeelding en vormen het uitgangspunt voor A Taste of Glamour. In vier mini-opera's worden de personages tot leven gewekt in dans, muziek en tekst waarin de karakteristieken uit de diverse perioden en landstreken zijn verwerkt. Vier countertenoren zingen zowel in het Chinees, Engels als Italiaans.
Bijzonder is dat zij allevier ook virtuoze dansers zijn. Tijdens de voorstelling wordt live muziek gespeeld.

Joaquim Sabaté
Joaquim Sabaté is actief als choreograaf, danser én zanger. In zijn succesvolle productie We, the spirits of the air (1996) werden deze disciplines subliem met elkaar verweven. De pers zei over deze voorstelling: Door de rijkdom aan komische details en de afwisseling van grappige en ernstige, vloeiende en flitsende bewegingen boeit de voorstelling van het begin tot het eind (...) `We, the spirits of the air' straalt een zeer persoonlijke belevingswereld uit (...) Prachtig! Als choreograaf heeft Joaquim Sabaté reeds vijf voorstellingen op zijn naam staan, waaronder Bubamxicoi. Hiemee won hij de eerste prijs op het Groningen International Choreographic Concour. Daarnaast werd Sabaté genomineerd voor de Lucas Hovingprijs van de VSCD.

choreografie: Joaquim Sabaté, dans: Peter Rombouts, Scott Blick, Juan Kruz Diaz de Garaio Esnaola en Arnon Zlotnik, muziek: Maite Tife Iparragirre (clavecimbel, keyboards), Monique Udo (saxofoon, viool), Nora Mulder (piano, cimbaal), Margreet Landweer (cello), compositie: Patricio Wang, libretto: Michiel Bollinger

Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar aan de centrale dagkassa van Theater Bellevue en het Nieuwe de la Mar Theater, telefoon: 020-5305301.

Voor meer informatie, foto's en eventuele interviews: THEATERCOMBINATIE BELLEVUE / NIEUWE DE LA MAR, afdeling publiciteit Ab Hooijer (020-5305308), Thecla Thielemans (020-5305309), telefax 020-5305303

Deel: ' Dansopera van Joaquim SabatÉ 'A taste of glamour' '
Lees ook