Danspublieksprijs 2015 steunt het Prinses Beatrix Spierfonds


DEN HAAG, 20160107 -- Een stem voor de Dans Publieksprijs 2015 is dit jaar ook een bijdrage voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Wie een danser of choreografie wil nomineren voor de Dans Publieksprijs 2015 betaalt een klein bedrag, waarvan het grootste deel ten goede komt aan het Prinses Beatrix Spierfonds, dat zich inzet voor de ruim 200.000 Nederlanders met een spierziekte. Het fonds stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Elk jaar nomineren duizenden dansliefhebbers hun favoriete danser of dansvoorstelling voor de Dans Publieksprijs. Nog eens vele duizenden anderen brengen daarna hun stem uit. Dit jaar wordt de verkiezing voor de vijfde keer georganiseerd. Het Prinses Beatrix Spierfonds is geen onbekende in de danswereld. Het fonds heeft een speciale band met dans. De ultieme vrijheid om te bewegen, dat is de droom die dansers en mensen met een spierziekte delen. Ieder jaar organiseert het fonds bovendien samen met Holland Dance het Free To Move dansgala. Oud-danser van Scapino Ballet Rotterdam Jan Kooijman is ambassadeur van het fonds.

Hoe werkt de verkiezing? 
Tijdens de komende jubileumeditie meld je je aan om te kunnen nomineren en/of stemmen: daarmee kun je diverse prijzen winnen, zoals kaartjes  voor voorstellingen van Het Nationale Ballet of Blaze the Show. Ook meld je je aan om te kunnen stemmen op de Dansfoto van het Jaar. De opbrengst van de aanmeldingen gaan naar het Prinses Beatrix Spierfonds. De genomineerde dansers, choreografen ontvangen op hun beurt via nominaties en stemmen waardering voor hun harde werk. Een mooie combinatie, een zogenaamde pas de trois.

Data
Vanaf 7 januari 2016 kun je via de website Danspubliek.nl de gehele maand januari je nominaties opgeven. In februari is de shortlist bekend en kunnen stemmers zich laten registreren. Eind februari is de verkiezing voor Beste Danser, Beste Choreografie en Dansfoto van het Jaar. In maart worden de winnaars uitgeroepen.

Samenwerking
De Dans Publieksprijs is een project van Proz Media en Coöperatief Cultureel Persbureau.


Deel: ' Danspublieksprijs 2015 steunt het Prinses Beatrix Spierfonds '


Lees ook