Ingezonden persbericht


DansSalon ondergaat mogelijkerwijs uitzonderlijke metamorfose

Als een horecazaak een verbouwing ondergaat, worden vaak bepaalde onderdelen van het interieur en exterieur onder handen genomen en vervolgens de deuren weer geopend. Hoe anders wil De DansSalon dit aanpakken in overleg met Heineken Brouwerijen. Een complete metamorfose wordt gedetailleerd uitgewerkt en zou moeten resulteren in één van Nederlands mooiste, spraakmakendste en drukst bezochte horecagelegenheden. Met een oogstrelende serre, een omvangrijk terras aan Stationsplein en Dommelstraat, zes bars, een ronddraaiende balustrade met zitplaatsen rondom een vide, authentieke raampartijen en een weergaloos interieur in Victoriaanse stijl, zal het pand gloriëren in het steeds interessanter wordende Dommelkwartier. De verbouwing, die een forse investering in euro's vergt, wordt thans voorbereid in samenwerking met Heineken en een aantal gerenommeerde Eindhovense bedrijven.

Meerdere horecaformules onder één dak
In de nieuwe samenstelling wil men zowel overdag als gedurende de avonduren geopend zijn. Hierdoor ontstaat er ruimte voor diverse formules onder één dak. Zo wordt er overdag winkelend en zakelijk publiek verwacht uit de omliggende winkels en kantoren voor koffie en lunches. In de namiddag en avonduren kan men er borrelen, dineren en feesten, kortom, vermaak in een idyllische omgeving. Ook voor de bezoekers van de Pathé bioscoop, ongeveer 700.000 per jaar, kan het de ontmoetingsplek bij uitstek worden, voor zowel voor als na de film. In het weekend kan het publiek uit Eindhoven en de regio er prima vermaak vinden, waarbij een DJ o.a. dansbare muziek zal draaien.

Absolute aanwinst voor Eindhoven en Heineken
De nieuwe formule zou moeten gaan fungeren als een boegbeeld binnen de al zo uiteenlopende en bijzondere verzameling horecagelegenheden die de naam Heineken op de gevel hebben staan. De plannen passen overigens perfect binnen de herinrichting van het Dommelkwartier, waarover intensief overleg is geweest met de Gemeente en de kwaliteitskring. Het eindresultaat moet ruim 1000 m2 horecaruimte gaan omvatten en zo'n 200 m2 terras aan zowel de zijde van het Stationsplein als in de Dommelstraat op een direct aansluitende serre, zes bars waarvan er twee kunnen ronddraaien, een ronddraaiende balustrade met zitplaatsen rondom een vide en authentieke raampartijen. Daarnaast een restaurant met diverse open haarden, alles binnen een authentieke Victoriaanse stijl. Het geheel zou aan zo'n 80 tot 100 werknemers werkgelegenheid moeten kunnen verschaffen.

Beperking overlast
Zoals gemeente Eindhoven en omwonenden van De DansSalon inmiddels gewend zijn, worden ook nu weer diverse voorstellen uitgewerkt, om de overlast zoveel mogelijk te vermijden. Diverse Eindhovense partijen werken aan deze ingrijpende bouwplannen, waarvoor ook een vergunning moet worden aangevraagd. Van het architectenbureau Diederen, Dirrix en van Wylick tekent Paul Diederen voor het ontwerp van de serre. Deze serre heeft een moderne, technische uitstraling, dit in contrast met het pand en het Victoriaanse interieur. Bart Hagevoort, interieurontwerper uit Helmond, verzorgt en begeleidt het interieurontwerp namens de afdeling interieuradviezen van Heineken Brouwerijen. Hans Bergman van Bergman Ruimtelijke Vormgeving is verantwoordelijk voor de technische uitwerkingen en het bouwmanagement, waar hij dat eerder deed voor het nieuwe TNO gebouw en de bouw van het Cyclotron. Zij moeten erop toezien dat het monumentale karakter van het pand niet alleen bewaard blijft, maar ook versterkt wordt, zodat het interieur en de sferen van weleer kunnen herleven. Of De DansSalon in dit plan helemaal zal verdwijnen is vooralsnog niet zeker. Plannen voor het behoud in aangepaste vorm, worden momenteel bekeken. Als alles definitief is, schrijft De DansSalon een prijsvraag uit omtrent de naam voor het nieuwe etablissement. De winnende inzending zal dan worden beloond met een geldbedrag en de welbekende DansSalon FIAT500.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met:

De DansSalon Eindhoven
Stationsplein 4
Postbus 614
5600 AP Eindhoven
Tel: 040-2456377
Fax: 040-2454961
E-mail: press@danssalon.com

welcome@danssalon.com
press.danssalon.com

---

Deel: ' DansSalon ondergaat mogelijkerwijs uitzonderlijke metamorfose '
Lees ook