Anti Racisme Informatie Centrum


Vluchten - een dansvoorstelling


1 t/m 11 april 1999

Theater van het Volksbuurtmuseum
Den Haag
en
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10

1017 RR Amsterdam

Een confronterende dansvoorstelling over vluchtelingen en hun overlevingstactieken uitgevoerd door gevluchte dansers. Hun vluchtverhalen, herinneringen en nieuw opgedane ervaringen vormen de basis van de voorstelling. Naast de ontworteling, de cultuurbotsing, het schakelen tussen identiteiten, de worsteling met de oude en de nieuwe samenleving, staat de reis van de dansers centraal. Geen valse emoties, maar de harde realiteit zoals die dagelijks door vluchtelingen wordt ervaren. Door de herkomst van de dansers - Oezbekistan, Joegoslavië, Irak, Ivoorkust en Georgië - worden dans en muziekelementen uit verschillende culturen samengebracht.

Moos d'Herripon studeerde in 1988 af aan de regie-opleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze is vooral geïnteresseerd in niet-Europese theater- en dansvormen en maakte eerder spraakmakende dansvoorstellingen als 'C in klein' en 'Atlas'.

Try-outs:

1, 2 en 3 april: Theater van het Volksbuurtmuseum, Den Haag tel. 070 - 38 98 986 7 t/m 11 april: De Balie, Amsterdam tel. 020 - 55 35 100

Deel: ' Dansvoorstelling over vluchtelingen en overlevingstactieken '
Lees ook