Amsterdam Airport Schiphol

Dartagnan aanwezig op CeBIT beurs in Hannover

Persbericht / Press Release
Schiphol,
7 maart 2003

Dartagnan( biometric solutions, een joint venture van Joh. Enschedé en Schiphol Group, is op de CeBIT beurs in Hannover vertegenwoordigd met een hoogwaardig beveiligd toegangssysteem op basis van iris herkenning. CeBIT is de jaarlijks terugkerende grote ICT expositie in Duitsland, waar alle actuele ontwikkelingen in de informatietechnologie worden gepresenteerd. Het systeem is vergelijkbaar met het nieuwe toegangssysteem voor luchthavenpersoneel op basis van irisherkenning dat op Amsterdam Airport Schiphol in ontwikkeling is.

Een demonstratie van iris registratie en identificatie vindt plaats in de stand van IBM. IBM heeft een partnership met Dartagnan voor de internationale marketing van de biometrische systemen. De stand van IBM is te vinden in de Hal 1, stand nummer 88.

Het automatische grenspassage systeem van Dartagnan , dat reeds sinds oktober 2001 in gebruik is op Amsterdam Airport Schiphol is deze maand uitgebreid met een 9e identificatie poort. Op dit moment maken zo'n 5.800 reizigers uit alle landen van de Europese Unie gebruik van dit snelle en veilige controle systeem. Op Schiphol maakt het biometrische systeem deel uit van het service programma Privium. Dit programma is vooral bestemd voor de frequente reiziger en omvat ook speciale parkeerplaatsen voor leden en een comfortabele incheckmogelijkheid bij de deelnemende luchtvaartmaatschappijen.

Dartagnan is een joint venture van Joh. Enschedé en Schiphol Group. Het bedrijf ontwikkelt hoogwaardige identificatietoepassingen gebaseerd op biometrische technologieen, zoals iris identificatie voor de beveiliging van gebouwen, transacties en grenspassage.

020-2003/mb

---- --

Deel: ' Dartagnan aanwezig op CeBIT beurs in Hannover '
Lees ook